Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott medvehagymás sós kalács

Fonott medvehagymás sós kalács
Fonott medvehagymás sós kalács
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra gondoltam ki ezt a medvehagymával megbolondított kalácsot. A joghurttól és a krumplitól nagyon finom, foszlós kalácsot kapunk, ami mennyei a húsvéti sonkához, de magában vagy bármiféle krémmel is nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba és egy mélyedést csinálunk a közepébe.
  2. A főtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk a lisztre.
  3. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, beleöntjük a mélyedésbe. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd az ujjunkkal elkeverjük úgy, hogy egy kis lisztet is beledolgozunk a tejbe. Lényegében kovászt készítünk. Ezt hagyjuk, hogy felfusson.
  4. Hozzáadjuk a joghurtot, a tojássárgáját, az olajat, az apróra vágott medvehagymát, és a vízzel ledagasztjuk. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. (Ha kívánja még a folyadékot, akkor vizet tegyünk hozzá.)
  5. 40 percet konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.
  6. Jól kilisztezett gyúrótáblára borítjuk, átdagasztjuk. Majd 6 egyforma részre vágjuk. Ezeket a kisebb darab tésztákat henger alakúra formáljuk. Két kalácsot kapunk, 3-at fonunk össze egynek.
  7. A kalácsokat kizsírozott tepsibe rakjuk. További 30 percet letakarva kelesztjük.
  8. A tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük, míg közepesen arany színű lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 226
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

VeronikaF

Mióta szakács: 2011.11.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

húsvéti kalács, foszlós kalács, burgonyás sós kalács

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vi
vi Sun, 2013-03-31 10:40

Kedves Veronika!

Én az idén találtam rá a receptedre, és hálás köszönet érte! Imádjuk, úgyhogy el is rakom a saját családi "receptoár"-unkba, mint tovább örökítendőt. :-)

Olyan, amilyennek egy kalácsnak lennie kell: puha másnap is, foszlós, zamatos, könnyen elkészíthető, és isteni az ize!

Köszönjük Neked a Húsvét kenyerét! :-))

Írisz

Dorca
Dorca Wed, 2012-04-25 07:49

Kedves VeronikaF!
Nagyon finom a kalácsod,gratulálok! 2 naponta sütöm mivel rengeteg a medvehagymánk és imádja a családom.
Tudna nekem valaki segíteni hogyan kell receptet letörölni mert összejött egy-kettő felesleges?!Előre is köszi!

559
finomliszt 1 kg
tej 2.5 dl
víz 2.5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
joghurt 2 ek
burgonya 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
medvehagyma 1 csokor
tojás 1 db