Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított almás krémes

Fordított almás krémes
Fordított almás krémes
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet egy kolléganőmtől kaptam.

Télre szoktam eltenni reszelt almát, nem teszek rá mást, csak tartósítószert, és akkor fűszerezem, amikor felhasználom.

Igazából nem is reszelem, hanem húsdarálón ledarálom, így egyszerűbb, mivel elektromos darálóm van.

Ezt a sütit is most ilyen almából készítettem, két üveggel használtam hozzá, úgy gondolom, kb 1.5 kg almának felel meg.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük, belekeverjük a cukrot és a fűszereket.
  2. A tepsibe alufóliát vagy sütőpapírt terítünk, és elsimítjuk benne az almát.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sutőporos lisztet, és az almára öntjük a masszát, majd közepes lángon megsütjük.
  4. Amikor megsült, egy tálcára borítjuk, a tetejéről levesszük a fóliát, és hagyjuk kihűlni.
  5. A vaníliapudingot a cukorral, a vaníiás cukorral a 3 dl tejben megfőzzük, amikor langyosra hűlt, belekeverjük a margarint.
  6. Amikor meghűlt, ráterítjük az alma tetejére, és hűtőben lehűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 762
elküldve: 39
receptkönyvben: 444
elkészítve: 7/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított piskóta, almás fordított süti, pudingos szelet almával, vaníliakrémes kocka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beldam
Beldam Tue, 2013-11-05 07:56

szia Nagyika ! :)

Nagyon ínycsiklandó látvány :) Engem az is érdekelne, hogyan teszed el az almát ?? üvegbe?? mennyi, milyen tartósító? Sok az almánk és nem fér már sehova. Meg az almás sütiknél a legvacakabb az almapucolás. Hét végén odaállítom a családot és tennék el pár üveggel ! :)

Beldam

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi Tue, 2013-11-05 16:53

Kedves Beldam!
Amint írtam hámozás nélkül, csak a magházat és a rossz részeket kivágva ledarálom. 10 kg almához 15gr nátrium benzoátot teszek. Egy kevés meleg vízben szoktam feloldani, hogy ne barnuljon meg az alma teszek bele még egy fél mokkáskanál borként is. Persze akkor sincs baja, ha barna de én így szeretem. Jól elkeverem, üvegekbe teszem, arra kell figyelni, hogy ne legyenek lyukak, az alma közt, ne legyen levegős jól le kell nyomkodni. Amikor felhasználom cukrozom, fahéjjal szegfűszeggel, citromhéjjal vaníliás cukorral ízesítem, és a mikróban kicsit megpárolom, ha sok leve marad darált keksszel szoktam egy kicsit összekeverni, hogy ne áztassa el a tésztát. Az idén kicsit másként tettem el, ha érdekel a blogomban majd megtalálod most készülök megírni. Jó munkát, megéri bármilyen almás sütibe finom.
Üdv: Nyinyi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-01-25 09:33

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

papacica
papacica Thu, 2013-01-24 18:31

Nagy ötlet! Ki fogom próbálni! Kösz a receptet, szép a fotó is, gratulálok, már csorog a nyálam.....
üdv.papacica

952
tojás 6 db
cukor 27 dkg
finomliszt 24 dkg
sütőpor 1 kk
alma 1.5 kg
cukor 3 ek
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 7 ek
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 25 dkg