Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított almás krémes Linne konyhájából

Fordított almás krémes Linne konyhájából
Fordított almás krémes Linne konyhájából
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legelőször mikor készítettem szülinapi tortának indult! :) Igaz nem kerek torta formában sütöttem, hanem rendesen tepsiben, így is nagyon ízlett mindenkinek, aki kóstolta :) Egyszerű és kiadós sütemény! :)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Almás piskóta elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, meglocsoljuk citromlével.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot csipet sóval kikeverjük. Itt már jó kemény masszánk lesz. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. A masszát ráöntjük az almaszeletekre, és mehet a 180 fokos sütőbe. 7-10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra, és még további 2-3 percig még sütjük, de lehet, hogy több ideig. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre.
  3. A krém elkészítése: a pudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. A tészta tetejére kenjük.
  4. A tetejére: 500 g-os Hulala habtejszínből kemény habot verünk (ízlés szerint tehetünk még hozzá porcukrot), majd a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghintve, kockára szeletelve kínáljuk.

 


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 488
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Linne22

Mióta szakács: 2013.10.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás tejszínes süti, almás piskóta tejszínnel, vaníliás almás süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viki82
viki82 Fri, 2013-11-08 17:56

A tesztahoz fel kell kulon verni a tojasfeherjet is?

Koszi, Viki

351
finomliszt 8 evőkanál
tojás 8 db
cukor 8 csapott ek
1 csipet
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
alma 1 kg
vaníliás pudingpor 4 tasak
víz 1 l
cukor 8 ek
tojásfehérje 6 db
növényi habtejszín 500 ml
fahéj 1 ek