Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított gyümölcstorta

Fordított gyümölcstorta
Fordított gyümölcstorta
80 perc / előkészület: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

David Lebovitz oldalán böngészve nincs könnyű dolga az embernek: a sok ínycsiklandó finomság közül, melyik is legyen a következő "áldozat"...
Mivel most a spájzban sorsukra váró szezongyümölcsöket szerettem volna elsősorban felhasználni, erre a különleges gyümölcstortára esett a választásom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A gyümölcsös részhez

ajánlat

Langyosan és hidegen is nagyon finom!
Az őszi gyümölcsszezonban természtesen kipróbálhatjuk almával és körtével is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra.
  2. 25 cm átmérőjű, levehető nyelű, teflon serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig kevergetjük, míg a cukor felolvad és forrni nem kezd. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  3. A gyümölcsöket felszeleteljük és ízlésesen elrendezzük a kihűlt cukros vaj keverékén.
  4. A tésztához összehabosítjük a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a vanília aromát, egyesével a tojásokat és simára keverjük.
  5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és felét a vajas-tojásos masszához öntjük a tejjel együtt. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a liszt másik felét is.
  6. A tésztát a gyümölcsre öntjük, elsimítjuk a tetejét és 45-60 perc alatt megsütjük. (Ha kész a tészta, szépen elválik a serpenyő falától.)
  7. 20 percig hagyjuk hűlni, majd tányérra borítjuk a kész tortát, így a barna cukorban karamellizálódott gyümölcsök szépen a torta tetejére kerülnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 335
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Fordított baracktorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 19:13

Sziasztok!

Az normális, hogy nekem teljesen karamellizálódott a cukor? Mert csak akkor olvadt fel a vajban

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-07-24 16:48

Gratulalni tudok csak az oldalhoz. Oszinten nem nagyon szerettem recepteket bongeszni es ujakat kiprobalni. Amiota hallottam a Nosalty oldalrol sokat bongeszem, es egyre sikeresebb vagyok a konyhamban.Koszonom a Nosalty csapatanak mindezt. Azt szeretem, hogy eleitol fogva reszletesen leirja, hogy hogyan is kell elkesziteni es keppel illusztralja, hogy hogy kell kinezzen a vegeredmeny!
Gratulalok megegyszer!

ikrek2
ikrek2 Fri, 2009-07-24 13:57

HellÓ
Gratulálok az ötlethez. Remekül sikerült a torta, köszönöm a segítséget. Sok sikeres produkciót kívánok még a konyhában. Biztosan nagyon hálás a családod is neked!

634
vaj 11 dkg
cukor 15 dkg
vaníliaaroma 5 ml
tojás 2 db
finomliszt 21 dkg
sütőpor 1.5 tk
0.5 kk
tej 125 ml
vaj 4 dkg
barna cukor 17 dkg
sárgabarack 8 db
nektarin 4 db
málna 5 dkg
cseresznye 5 dkg