Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított kakaós-meggyes

Fordított kakaós-meggyes
Fordított kakaós-meggyes
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a 6  tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a keményre vert habot.
  3. A masszát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a kakaót.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet. Erre tesszük a sárga masszát, majd a kakaósat, és sütjük.
  5. A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és kevés tejjel. Sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt, tejes masszával, beletesszük a rumaromát is.
  7. A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből úgy, hogy a meggyes fele legyen felül. Rákenjük a krémet, tetejét reszelt csokival vagy tortadarával szórjuk meg.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 848
elküldve: 1
receptkönyvben: 191
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-kakaós szelet, fordított meggyes sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

736
tojás 6 db
víz 2 ek
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggybefőtt 35 dkg
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
rumaroma 10 ml
csokoládéforgács 1 ek