Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított szilvatorta bögrésen

Fordított szilvatorta bögrésen
Fordított szilvatorta bögrésen
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes nyár végi finomság édes szilvával és ragacsos, karamellizált cukorréteggel a tetején.

hozzávalók / 6 adag

Tészta hozzávalói

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, magozzuk és tetszőlegesen felcikkezzük (félbe, negyedbe attól függ, mekkora a szilvánk).
  2. Egy tálban a tészta hozzávalóit a fenti sorrendben összekeverjük homogén állagúra.
  3. Egy 25 cm kapcsos tortaforma aljára egyenletesen eloszlatunk kb. 2 evőkanál barna nádcukrot, és rárakjuk a cikkekre vágott szilvákat, meghintjük egy kis őrölt fahéjjal, majd ráöntjük a tésztát. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
  4. Tipp: a tortaforma alá tegyünk még egy tepsit, vagy sütőpapírt a sütő rácsára, mert nálam sütés közben kicsit szivárgott a szilva leve.
  5. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vegyük le a tortaforma oldalát, és a tortánk tetejére helyezzünk egy nagyobb tányért. Óvatosan fordítsuk meg a sütit, hogy a szilvás teteje kerüljön felülre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gegabriella

Mióta szakács: 2020.06.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

649
joghurt 140 g
nádcukor 1 bögre
napraforgó olaj 1 dl
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 bögre
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet
szilva 50 dkg
nádcukor 2 ek
fahéj 2 kávéskanál