Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Formában sült zöldséges-húsos karfiol

Formában sült zöldséges-húsos karfiol
Formában sült zöldséges-húsos karfiol
71 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes, zöldségekkel teli, húsos étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kápia paprikát kis négyzetekre vágjuk. Két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzátesszük a sárgarépát és a paprikát. Kevergetve összesütjük. Kicsit megsózzuk.
  2. A darált húshoz adjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát, egy felvert tojást, zúzott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet, zsemlemorzsát, az összesütött répás-paprikás hagymát, sót, borsot. Ezután jól összedolgozzuk a húsos masszát, majd egy olajjal kikent tortaformába (nálam ez 22 cm átmérőjű, kör) egyenletesen elterítjük. Félretesszük a hűtőbe annyi időre, amíg a karfiolt előkészítjük.
  3. A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és megmossuk. Enyhén sós, lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Langyosra hűtjük.
  4. A tortaformában várakozó zöldséges hús tetejét kirakjuk karfiolrózsával úgy, hogy kissé belenyomjuk a húsba a félkemény „szárukat”. A tejfölben elkeverjük a sót, borsot, felvert tojást, és meglocsoljuk vele a karfiolt. Tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük. Langyosan tesszük asztalra
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 5 882
elküldve: 4
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
378 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karfiol hússal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2019-08-03 09:40

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm, hogy ismét kiemelésre alkalmasnak találtátok a receptemet.
Andi

Pöttöm69
Pöttöm69 Sun, 2019-07-28 14:22

Ez valami isteni! A párom megígértette velem, hogy a jövőhéten ismét elkészítem. Köszi a receptet!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Tue, 2019-07-23 15:15

Már a megjelenés napján 21-én észrevettem és javítottam, de még a Szerkesztők nem hagyták jóvá!!

467
darált sertéshús 50 dkg
lila hagyma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
karfiol 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zsemlemorzsa 3 ek
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 4 ek
sajt 5 dkg
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint