Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Formatorta kétféle trüffelkrémmel

Formatorta kétféle trüffelkrémmel
Formatorta kétféle trüffelkrémmel
122 perc / előkészület: 90 perc sütés: 32 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom kérdeztem, hogy a 16. születésnapjára milyen tortát szeretne, kedvenc márkáját kérte.  Így lett Versace torta. Imádok tortákon is kreatívkodni, és ezt hoztam össze. Csokikrémet kért. De ezt is megvariáltam. Ez az állag tökéletes a torták töltésére. És mennyei az ízük mindkét trüffelkrémnek. Aki szereti, még egy kis narancshéjjal is megbolondíthatja a krémet.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:

Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:

Bevonat és díszítés hozzávalói:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 4 lapot sütünk. Tehát laponként: 3 tojásfehérjét majdnem keményedésig verünk habverővel, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a 3 ek. kristálycukrot, és készre dolgozzuk. A 3 evőkanál liszttel elkeverjük az 1 csomag sütőpor negyedét. Alacsonyabb fokozatra vesszük a robotgépet, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásos masszához adjuk a kanál olajat, majd a sütőporos lisztet. A két ek. kakaóport keverőlapát segítségével dolgozzuk óvatosan a tésztába.
  2. Sütőpapíros tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig sütjük. Kb. 8 perc. Ezt még háromszor megismételjük. Fontos, hogy ne egybe süssük, mert így sokkal könnyedebb, levegősebb lesz a tészta.

Fehér trüffelkrém

  1. Érdemes előző este a krémeket elkészíteni, mert le kell hűteni, hogy szépen be lehessen tölteni a tortát. Felforrósítjuk a tejszínt 5 dk vajjal, nem forraljuk. Ha épp gyöngyözni kezd, lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a fehér csokit, majd 10 percre lefedjük, hogy felolvadjon a csoki teljesen.
  2. Jól átkeverjük, hogy egynemű, sima masszát kapjunk.
  3. Ha teljesen kihűlt, 20 dk puha vajjal robotgéppel simára keverjük.

Barna trüffelkrémhez

  1. Ugyanígy járunk el, mint a fehér trüffelnél, csak ebbe belekerül a kakaópor és a rumaroma. Lehűtjük.

Bevonat és díszítés

  1. A torta összeállítása: A betöltés előtt 30 perccel kivesszük a krémeket a hűtőből, hogy egy kicsit kiengedjen, majd mindkettőt közvetlen a betöltés előtt robotgéppel felhabosítjuk, így egy nagyon könnyű állagú krémet kapunk.
  2. Letesszük az első lapot, megkenjük csokikrémmel, rá egy tésztalap, fehér krém következik. Erre tortalap, majd megint csokikrém, tésztalap, és a tetejére fehér krém kerül, majd az oldalát is ezzel vonjuk be. Míg a fondantot készítjük elő, betesszük a hűtőbe, hogy ne olvadjon meg a krém, mert akkor csúszkál rajta a fondant ráhelyezéskor.
  3. Kinyújtjuk a fondantot porcukros deszkán, nyújtófára feltekerjük, és szépen ráhelyezzük a tortára (youtube-on klassz videókat lehet erről látni, anno én is onnan lestem el). Rásimogatjuk nyújtott tenyérrel először a tetejét, majd az oldalán is. Ha mindenhol egyenletesen fedi, derelyevágóval körbevágjuk a szélét. Kb. 2 órát betesszük a hűtőbe.
  4. Persze nem muszáj fondanttal borítani. A Versace logot ostyalapra csináltattam. Az ostyalap szélére és a torta aljára fekete marcipánból szilikon formázó segítségével csináltam a szegélyt úgy, hogy sodortam egy csíkot, előtte ehető aranyporral megszórtam az asztalt, ebbe belehempergettem, és ezt a kukacot nyomkodtam a szilikon formázóba. A torta oldalára a görög mintát a leeső maradék fondantból saját készítésű sablonból vágtam ki, ehető aranyporral festettem meg, és ételragasztóval rögzítettem az oldalára körben.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

trüffeltorta, fehércsokis trüffel, rumos trüffel, kakaós piskóta, versace torta, formatorta, fondantos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1005
tojás 12 db
finomliszt 12 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 8 csapott ek
cukor 12 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 4 ek
fehér csokoládé 30 dkg
habtejszín 200 ml
teavaj 25 dkg
tejcsokoládé 30 dkg
habtejszín 200 ml
teavaj 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
rumaroma 20 ml
cukorfondant 50 dkg
marcipán 5 dkg