Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forralt borban párolt kacsa

Forralt borban párolt kacsa
Forralt borban párolt kacsa
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor főztem egy kis forralt bort naranccsal, kardamommal, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, fekete borssal és néhány szem borókabogyóval, kevés nádcukorral. Megmaradt a fele, így mindenképpen hasznosítani szerettem volna. Így ez egy bormentő akció lett.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ajánlom hozzá köretként a rizs mellé a mangószószon tálalt, felkockázott, érett mangót és a gránátalmaszirupon tálalt gránátalma magokat. Nagyon ütőssé varázsolja egyszerű kis étkünket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer keverékkel, és a bőrös oldalukkal lefelé egy teflon edényben pirítani kezdjük.
  2. Majd 3 perc elteltével megfordítjuk, és ott is kérget sütünk a húsra.
  3. Felöntjük a forralt borral, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd kivesszük, és fólia alatt pihentetjük 10 percet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsamell forral borban párolva, forralt boros kacsamell, boros párolt kacsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

597
kacsamell 3 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kínai ötfűszer-keverék 2 kávéskanál
vörösbor 2 dl