Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forrázással készült habgaluska

Forrázással készült habgaluska
Forrázással készült habgaluska
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 2 tojásból kb. 6 - 7 galuska lesz. Annyi fehérjét szoktam felhasználni, amennyi tojásból készítem a madártejet.  A sterilitás is nagyobb a gőzben, mint a 2 perc főzéssel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni. A tojások fehérjét gépi habverővel, a porcukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habbá verjük. A habot egy kanállal kiszaggatjuk és egy nagyobb felületű lábosba rakjuk, hogy ne érje egymást, majd a forró vizet beletöltjük az edénybe, nem a habra, hanem mellé.
  2. Az edényt lefedjük és hagyjuk kihűlni. Még egyszerűbb, ha a keverőtál bírja a forró vizet, ebben forrázzuk le (a szélébe öntve a vizet), és kihűlés után szaggatjuk. Ebben az esetben kicsit szögletesek lesznek a habgaluskák.
  3. Mire a madártej vagy a gyümölcsleves lehűl, addigra a hab is kihűl. Szűrőkanállal kiszedjük a vízből és átrakjuk a tejre. Betehetjük a hűtőszekrénybe, másnapra sem esik össze.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 898
elküldve: 5
receptkönyvben: 170
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forrázással készült habgaluska madártejre vagy gyümölcslevesre, tojáshab, habgaluska

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2012-12-16 23:24

A fiam imádja a madártejet és így sokkal egyszerűbb elkészíteni. Nagyon köszönöm ezt a receptet!
Üdvözlettel:helena26

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-11-26 15:14

Nagyon szepek ezek a habgaluskak! En meg eddig csak madartejben foztem, de ezutan en is keszitek a gyumolcsleveshez is. Koszonom. Elmentettem!
Udv. Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-11-26 19:46

Régebben én is a tejben főztem, a lányomtól tanultam ezt a módszert. Azóta csak így készítem és soha nem esik össze. Üdv. Piroska

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2012-08-12 19:07

Ez nekem nagyon tetszik! Leginkább azért, mert nagyon szeretem gyümölcslevesekhez is a habgaluskát! Elmentettem!
Minden jót, és sok finomat! :-)
Tímea

48
tojásfehérje 4 db
porcukor 4 ek
víz 1.5 l