Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forró fehér csoki fondant 2.

Forró fehér csoki fondant 2.
Forró fehér csoki fondant 2.
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több ízben is nagy sikert aratott nálunk Húsosfazék csokifondantja.
Mivel nagyon szeretem a fehér csokit, eljátszadoztam a gondolattal, hogy vajon milyen lehet ez a fantasztikus süti "szőkén".
Az ötlet nem sokáig maradt gondolati szinten...szerencsére, mert nagyon-nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha lehetőségünk van rá, friss eperrel fogyasszuk. Nagyon jól passzolnak egymáshoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a csokival olvasszuk össze, lehetőleg gőz fölött. Ha már szép folyós, tegyük félre kicsit, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  2. A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a langyi csokihoz.
  3. Keverjük-kavarjuk, közben vegyítsük bele a mandulát is, és dolgozzuk jól össze.
  4. Melegítsük elő a sütőt.
  5. Eközben vajazzuk ki a sütőformánkat (én szilikonos muffinformát használtam), és tegyük be pár percre a hűtőbe. Ha megdermedt rajta a vaj, lisztezzük ki vékonyan, majd töltsük 3/4-ig a masszánkkal.
  6. Addig süssük, míg a szélei kicsit megbarnulnak, megemelkednek, de a közepük még rezgős.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 185
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokifondant fehér csokoládéból, fehér csokis édesség eperrel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2012-06-23 13:12

Kedves Afraa!
Hány darab lett neked ebből a mennyiségből?

Szabina991
Szabina991 Tue, 2012-06-26 11:49

én megdupláztam a mennyiséget és így lett durván 20 darab muffin sütő formában. De nekem a közepe nem lett folyós :(

Afraa
Afraa / Afraa Tue, 2012-06-26 14:52

Meddig sütötted? Kb 8-10 perc után már meg lehet nézni (max 15 percig kell). Amikor a szélei már megsültek, de a közepe még lágy, rezgős, akkor jó. Ahogy hűl, úgy fog még szilárdulni is.

mayura
Mayura / mayura Fri, 2012-05-25 16:48

Kedves Afraa!
Isteni lett, mar hetek óta készűltem rá hogy megcsinálom ezt a receptet,es ma végre....
Megdöbbentően egyszerű és nagyon pontosan leírtál mindent, ha valaki tényleg betartja az utasításaid tökéletes lesz. Köszi §:-)

Sherman
Sherman Mon, 2011-06-06 13:43

Nagyon szép lett!
Én is hasonlót szoktam csinálni, csak teszek hozzá kókuszreszeléket és szufléformában sütöm ki.

kicsimamut
kicsimamut Mon, 2011-06-06 09:46

Szia Afraa!

Háááát tudod erre összefutott az őszes nyálam:):)
Nagyon guszta,mindenképp kipróbálom:)
Gratulálok az ötlethez:):)

751
vaj 100 g
fehér csokoládé 150 g
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
cukor 120 g
mandula 100 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál