Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forrócsoki-kanál ajándékba

Forrócsoki-kanál ajándékba
Forrócsoki-kanál ajándékba
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hatalmas karácsonyi lázban égünk. Készülnek a házi ajándékok és sütemények. Sajnos a házi csoki temperáláshoz nem érkezett meg a hőmérő. Megpróbáltam csokit olvasztani, kiönteni és kidíszíteni, de szörnyű lett a végeredmény. Matt felület és a tej is kicsapódott rajta. Ellenben temperálás nélkül ezek a kanalak szuperül sikerültek. Már 3 napja készen vannak, eddig vártam, hogy ugyan milyen állapotban lesznek, de kitartanak és fényesek. Úgyhogy ezt a receptet mindenkinek ajánlom. Gyorsan elkészül és szépen ki lehet díszíteni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel az étcsokit gőz felett az étolajban.
  2. Készítsük ki a fakanalakat, és mindegyikre tegyünk egy fél kiskanálnyi kakaót.
  3. Ha megolvadt a csoki, egy kanál segítségével öntsük tele a kanalak mélyedéseit.
  4. Díszítsük szórócukorral és karamellás-csokis cukormázzal.
  5. Használat: Forraljuk fel a tejet, tegyük bele a kanalakat, és addig kevergessük, míg iható hőmérsékletű lesz a tej. Addig a csokik is leolvadnak. (A kakaós rész elhagyható, így csak szebb színe lesz a forró csokinak.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 288
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikanál, csokikanál forró csokihoz, csokoládé kanál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

319
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek