Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Foszlós briós

Foszlós briós
Foszlós briós
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több briós próbálkozáson túl... nekünk ez ízlik a legjobban. Itt találtam a receptre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohár kakaóval, tejjel, karamellás tejjel reggelire, vacsorára, esetleg tízórainak az iskolába, óvodába... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit megdagasztjuk, kelesztjük. Jó lágy tésztát kapunk.
  2. Majd átgyúrjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk.
  3. Hosszú hurkákat sodrunk, és 3 ujjunk közé csípve, feltekerjük, a tészta végét a tésztacsiga alá hajtjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.
  5. Amikor bekapcsoljuk a sütőt, azonnal betesszük a briósokat.
  6. Majd kb. 10 perc elteltével, miután megkeltek a melegedő sütőben, megkenjük mindegyiket felvert tojással, és megszórjuk cukorral a tetejüket. Kis vizet permetezünk a sütőbe.
  7. Addig sütjük, míg aranyszínűek lesznek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 37 433
elküldve: 24
receptkönyvben: 779
elkészítve: 31/59
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: buci, kifli, perec, burek, édes leveles, pita, hamburger-buci, bagel, croissant, zsemle

egyéb elnevezések

kelt péksütemény, vajas briós

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kissyfur1
Kissyfur1 Thu, 2019-01-10 12:53

Sziasztok! Én ma próbáltam ki először a receptet és rögtön kísérleteztem is, mivel diétára fogtam magamat és a gyerekeket is, fele teljeskiörlésű lisztből, fele pedig szénhidrátcsökkentett lisztből készítettem margarinnal, továbbá barnacukorral és szerintem nagyon jó lett. Nyilván a lisztek miatt megvan a jellegzetes "egészséges" íze, de nekem nagyon ízlik, este pedig a gyerekek is letesztelik. Köszi a receptet ;)

mermaid25
mermaid25 Sun, 2018-09-16 14:45

Zseniális, köszönöm a receptet! Olyan finom puha, foszlós, alig bírtam abbahagyni az evést :) Nagyon régen nem ettem már bolti brióst, azt hiszem, már nem is szeretnék :)

bnicc
bnicc / bnicc Sun, 2018-07-08 12:03

Szuper ez a recept! 2 dl tejjel készítettem a tésztáját, s isteni lett!! Köszönöm a receptet!!!

Nocak
Nocak Mon, 2013-08-19 10:42

Sajnos nekem is kemény lett a tészta, pedig nem vagyok kezdő a kelt tészták készítésében, itt azonban úgy látom, tényleg kevés a folyadékmennyiség. Az eredeti - általad is hivatkozott - recept 3 tojást ír, 18 dkg vajat és kevesebb lisztet, úgyhogy most azzal folytatom a kísérletet.

szteri
szteri / szteri Mon, 2013-08-19 12:46

Kedves Nocak! Az altalam hivatkozott receptet ismet elolvastam, szinten 50-55 dkg liszt van benne. Nekem ez a teszta igy valt be, ahogy en leirtam. Gondolom, liszttöl is függ a felvett folyadekmennyiseg. Tovabbi jo kiserletezest, es finom briosokat kivanok Neked! Üdv! Szteri

Nocak
Nocak Mon, 2013-08-19 12:57

Köszi a gyors választ. Megsütve egyébként finom, azonban tényleg nem foszlós nekem így. Én BL 55-ös lisztből készítettem, te mit használtál hozzá? (a recept hozzávalóinak felsorolásánál valóban 50-55 dkg van, de beleolvasva a leírásba azt láttam, hogy az eredeti recept szerint 45 dkg-val kezdte és ahhoz adott (liszttől függően) még néhány evőkanálnyit. Nálam ott kezdődött a probléma, hogy nem, hogy kevés lett volna a liszt, még inkább sok is volt.

A gyerekeknek különben hatalmas volt ez az adag ("hűűűű, anya!" :), a következő menetben inkább 16 vagy 20 felé fogom vágni és feltekerés után a muffinsütőbe teszem. Így talán kevésbé "vándorol el" a tepsin.
Nem adom fel, próbálkozom tovább, köszi a biztatást :)

szteri
szteri / szteri Mon, 2013-09-23 20:05

Kedves Nocak! Megint elkeszitettem a briost... iskolaba reggeli, uzsonna :) , igy megneztem most a lisztet: Type 480. Ennyi all rajta, teljesen termeszetes, buzaliszt. Szteri

szteri
szteri / szteri Wed, 2013-06-05 14:52

Kedves Magdi! Az eredeti receptben nem szerepelt so. Ha Te szeretnel, tehetsz bele. Üdv! Eszter

kicsianita
kicsianita Wed, 2013-05-15 19:02

Kedves Szteri!
Életem első briósait sütöttem a recepted alapján. Gyönyörűek, guszták, és belül puhák. Nagyon köszönöm a fantasztikus receptet!
Üdv:
Anita

villers
villers Sat, 2013-03-16 10:57

Kevés munka és meglepetés reggeli :) Köszi a receptet

klagica
klagica Tue, 2012-12-04 19:24

Sajnos nem sikerült. Nem tudom, mit ronthattam el, pedig a kelt sütik eddig mentek. Ez viszont nem kelt meg semennyire sem, sűrű tészta maradt, ízre pedig jó lett volna. Brühühü. Tettem bele mézeskalács fűszerkeveréket is!

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-12-04 19:36

Kedves Klagica!
Sajnalom, hogy nem sikerült, nem tudom, mi lehetett a baj (elesztö, tej, hömerseklet, liszt, dagasztas). Pedig a mezeskalacs füszerrel biztos nagyon finom lett volna....Talan legközelebb!! Szep adventi keszülödest kivanok Neked :) Szteri

lautti
lautti Fri, 2012-11-09 19:24

Én is nagyon köszönöm ezt a receptet, tényleg isteni finom!!! Annyira szép lett a tésztája, hogy el sem akartam hinni!!! Az íze pedig veri az összes pékségét!!! A második adagba reszeltem egy citromnak a héját, úgyis isteni lett! Most ez első-számú kedvenc a családban!!! Köszi mégegyszer!

varosik
varosik Wed, 2012-10-10 19:10

A TÖKÉLETES briós recept! Nagyon hálás vagyok érte!! A családom odáig volt, pillanatok alatt elfogyott! Bátran ajánlom, mert könnyű elkészíteni, és nagyon finom!!

szteri
szteri / szteri Wed, 2012-10-10 19:28

Kedves Varosik!
Köszönöm szepen, nagyon örülök, hogy bevalt a recept!

Honeybaby958
Honeybaby958 / Honeybaby958 Mon, 2012-09-17 15:27

Szia!!
NNNyyyaammmiii ez a briós .... :) Nagyon finom.
Kicsit megbolondítottam a tetejét, mákkal, kókusszal, kakaóval, napraforgó maggal :) :)

Köszönet a receptért.

Honey

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-09-18 08:34

Szia! Nagyon örülök, hogy izlik a brios:)
Legközelebb en is megszorom makkal cukor helyett, nagyon jo ötlet!! Üdv! Szteri

Chris77
Chris77 Wed, 2012-05-23 18:56

Kedves Szteri!
A vaj az tea vaj? Csak az jó hozzá, margarin nem?

Chris77
Chris77 Thu, 2012-05-24 08:33

Köszönöm szépen! Akkor veszek inkább teavajat, nem kísérletezek margarinnal.

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-05-07 17:59

Kedves Cczska!
Biztos ugy is nagyon finom, el nem ronthatja :) De nekem az igazi regi brios az olyan kristalycukros :)))

Cczska
Cczska Mon, 2012-05-07 18:13

Nekem is az az igazi... :) a drága párom a válogatós :D
Köszönöm a gyors választ,majd írok hogy sikerült töltelékkel!

Xtina5
Xtina5 Tue, 2012-04-17 14:50

Több brióssal is próbálkoztam már, de ez a legjobb, amit idáig próbáltam, nagyon ízlett mindenkinek, kedvenc lesz, köszönöm!

Mahi
Mahi Thu, 2012-03-22 09:43

Kedves Szteri!

Megsütöttem tegnap a briósokat, de nem vagyok biztos benne, hogy úgy sikerült, ahogy kell. Hiába gyúrtam sokáig (kézzel, kenyérsütő gépem nincs), valahogy nem lett egységes a tésztája és szerintem ezért is lett végeredményben inkább nehéz, mint foszlós. Az íze finom, kinézetre is szép, de inkább kürtőskalácshoz hasonlít, mint a brióshoz, a tésztája is inkább törik, mint foszlik.
Mit rontottam el?

uutakacs
uutakacs / uutakacs Sun, 2012-03-18 23:37

Szia,
csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz: ISTENI:-))) Köszi. Még biztosan sokszor elkészítem.

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-03-19 11:20

Kedves Uutakacs!

Örülök, hogy izlik a brios, nagyon szivesen a receptet! :))

picike21
picike21 / picike21 Wed, 2012-02-08 16:16

Kedves szteri,
estére készülök neki állni ennek a briósnak, segítenél kicsit? Kb. mennyi ideig kelesszem? És ha nincs légkeveréses sütőm, simán is meg lehet sütni? Vizet kis edényben tegyek a sütőbe?
Köszönöm a válaszod: picike

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-04-17 19:15

Kedves Picike!
Remelem nem kestem sokat a valasszal, este 8 elött ertem haza... En mig bemelegszik a sütö, ott szoktam kb. 10-15 percet keleszteni. Sima also-felsö sütessel is meg lehet sütni, a sütö aljaba egy kis edenyben teszek mindig kb. 2 ujjnyi vizet.
Üdv! szteri

comite
comite / comite Sun, 2012-02-05 15:33

Köszönet a receptért! Nagyon finom, omlós a tésztája. Ez gyakori süti lesz nálunk.

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-02-05 17:05

Kedves Comite!
Nekünk is ez a kedvenc briosunk, örülök, hogy nektek is izlik :) szteri

Farkas Manóné
Farkas Manóné Fri, 2012-01-27 15:58

Kedves Szteri!

Ez a brios valami fenomenalis! :) Alig birom ki, hogy ne egyem meg meg forron!

Koszi a receptet!

Andel
Andel Thu, 2011-10-20 12:45

Kedves Szteri!
Most sütöttem meg a brióst, nagyon gyorsan kész lettem vele!
Ha váratlan vendég állít be, nyugodtan bevállalható, nem kell sokat állni mellette és gyorsan el is lehet készíteni.
Annyira puha és finom a tésztája, hogy vissza kell fognom magam, nehogy egyedül egyem meg az egészet...
Köszönöm Neked!
Üdv.
Andel

szteri
szteri / szteri Thu, 2011-10-20 13:36

Kedves Andel!
Nagyon örülök, hogy izlik a brios. Nalunk is hamar elfogyott :)) Szep napot Neked! Szteri

969
tej 1 dl
tojás 2 db
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 55 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tojás 1 db
cukor 3 ek