Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Foszlós, extra puha kakaós csiga

Foszlós, extra puha  kakaós csiga
Foszlós, extra puha  kakaós csiga
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elronthatatlan recept, ami biztosan nagyszerű eredményhez vezet. Nagyon sok receptet kipróbáltam már, de ez az, amit a legjobban szeretünk. Puha és foszlós. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk (a robotgép dagasztóvillájával szoktam), ez egy kissé ragadós lesz, de így jó. Kelesztjük meleg helyen, letakarva, 40 percet. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi vastagságúra.
  2. Összekeverjük az olvasztott vajat a kakaóporral és cukorral, és egyenletesen bekenjük vele a tésztát. Feltekerjük, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 10-12 perc alatt készre sütjük.
  3. Mielőtt kész lennének a csigák (kb. a 8. percben), olvasszunk 1 ek vajat, keverjük össze 1 dl tejjel és 1 tk. cukorral, majd kenjük be a csigák tetejét vele. Így az még puhább és foszlósabb lesz. Miután kész és kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 159
össznézettség: 16 190
elküldve: 6
receptkönyvben: 87
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aquila
Gazdász / Aquila Thu, 2019-07-11 22:29

Sajnos nekem annyira extra puha lett, hogy a tészta szinte szétfolyt. Szerintem a vajjal volt a gond, túl lágy volt. Ennek ellenére nagyon finom lett!

1032
finomliszt 500 g
tej 2 dl
cukor 4 ek
friss élesztő 10 g
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 100 g
tejföl 2 ek
vaj 5 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 1 ek
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál