Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Foszlós kalács Fruzsina konyhájából

Foszlós kalács Fruzsina konyhájából
Foszlós kalács Fruzsina konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kalácsot Apukám készítette, szerintem gyönyörű, és nagyon finom! Nekünk 80 dkg-os lett az elkészült kalács. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejjel megkelesztünk 2 dkg élesztőt.
  2. 50 dkg lisztbe belekeverjük a tejben megkelesztett élesztőt, késhegynyi sót, 1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint 4-5 kávéskanál cukorral elkevert langyos tejet (2,5-3 dl), hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, míg szép sima lesz, és hólyagokat vet.
  3. Ekkor részletekben lassanként beleöntünk 5 dkg olvasztott langyos vajat (ettől lesz foszlós a kalács), és újból simára dolgozzuk.
  4. Tetejét kissé meglisztezzük, és meleg helyen lassan megkelesztjük. (Jól meg kell keleszteni, mert különben megreped.)
  5. Belisztezett deszkán annyi részre osztjuk, ahány ágból fonni akarjuk (a képen 4 részre lett osztva). Fonás közben az ágakat megcsavarjuk, majd zsírral kikent tepsiben újra megkelesztjük.
  6. Felvert tojással megkenve, lassú tűzön pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 754
elküldve: 7
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vFruzsina

Mióta szakács: 2014.12.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, újév
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fonott kalács, kelt kalács, foszlós fonott kalács

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
tej 2.5 dl
élesztő 2 dkg
finomliszt 50 dkg
1 késhegynyi
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
cukor 16 g
vaj 5 dkg