Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Foszlós kalács Pancsika konyhájából

Foszlós kalács Pancsika konyhájából
Foszlós kalács Pancsika konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti asztal elengedhetetlen eleme a foszlós kalács, amely az év bármelyik napján is elkészíthető.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk a vajat, hozzátesszük a tojásokat, a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet teljesen simára dolgozzuk.
  3. Ezután lefedve meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ízlés szerint formázhatjuk is. A tetejét megvizezzük és megszórjuk a szezámmaggal. Majd ismét meleg helyre tesszük, konyharuhával letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 502
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

húsvéti kalács, zablisztes kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
tej 2 dl
cukor 10 dkg
friss élesztő 2 dkg
zabpehelyliszt 50 dkg
tojás 2 db
vaj 10 dkg
himalája só 1 teáskanál
szezámmag 4 ek