Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt csirkehús zöldségekkel csőben sütve

Főtt csirkehús zöldségekkel csőben sütve
Főtt csirkehús zöldségekkel csőben sütve
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig marad főtt hús. Vagy ha a főtt hús mellé készítünk valamit, általában az almaszósz vagy paradicsomszósz, netán fokhagymamártás jut eszünkbe készíteni melléje. Külföldi anyukáknak szóló oldalon találtam a receptet, kicsit magyarítottam, és így ez lett belőle.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A tetejére

ajánlat

A tetejére szórt kenyérmorzsát keverhetjük parmezánnal is. Lényeg, hogy szárazabb sajt legyen, és hogy szeressük. :)

Magában is fogyasztható, de én készítettem mellé fűszeres sült krumplit. Mivel nem túl intenzív ízű az étel, nagyon jól megy hozzá a fokhagymás-rozmaringos ízesítésű sült krumpli. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy 2,5-3 literes tűzálló edényt vagy 6 kisebb szintén tűzálló edénykét.
  2. A zöldségeket megpároljuk, hogy puha, jól vágható legyen. Esetleg mikróban 4-5 percig pároljuk.
  3. Egy edényben közepes tűzön vajat olvasztunk. Kavarjuk bele a lisztet, és pirítsuk folyamatos kevergetés mellet 1 percig. Fokozatosan keverjük hozzá a tejet egy habverővel, hogy elkerüljük a csomósodást, sózzuk. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, amíg a szósz besűrűsödik. Azaz besamelt készítünk. Végül belekeverjük a sajtot, keverjük, míg beleolvad.
  4. Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal (vagy kiolajozzuk). A zöldségek felét beletesszük, erre jön a nagyobb darabokra tépkedett főtt hús fele, majd a sajtos besamel fel. Eztán a zöldségek másik fele, hús, besamel.
  5. Keverjük össze a kenyérmorzsát, füstölt sajtot, citromhéjat és citromlevet egy kisebb edénybe. A keveréket szórjuk egyenletesen a besamel tetejére.
  6.  20 percig süssük, az előmelegített sütőben, míg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 209
elküldve: 4
receptkönyvben: 124
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült csirke, zöldséges csirke, rakott hús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

662
brokkoli 1 közepes fej
karfiol 0.5 közepes fej
vaj 60 g
finomliszt 5 evőkanál
tej 750 ml
1 tk
csirkemell filé 1 db
csirkecomb 2 db
sajt 5 dkg
vaj 1 ek
kenyér 4 szelet
füstölt sajt 12 dkg
citrom 1 db