Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt füstölt marhanyelv szilvás szőlősalátával

Főtt füstölt marhanyelv szilvás szőlősalátával
Főtt füstölt marhanyelv szilvás szőlősalátával
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a nyers marhanyelv sokak számára nem csábító étel, megéri venni a bátorságot az elkészítéséhez. Sok embert már a gondolattól is kiráz a hideg, hogy marhanyelvet készítsen, pedig ebből a receptből is látszik, hogy izgalmas és finom ételeket lehet belőle készíteni. Szilvás szőlősalátával együtt egy különleges, könnyű őszi ételt alkot, amit nem lehet nem szeretni.
 

www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 4 adag

Nyelvhez

Salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró vízben vöröshagymával, fokhagymával, egész borssal, egész köménymaggal, babérlevéllel, sóval és egy kevés citrommal a nyers füstölt nyelvet 2-3 órán keresztül főzzük. (Vásárlásnál érdemes megkérdezni mennyire sózott, ennek megfelelően ízesítjük.)
  2. Miután megfőtt a marhanyelv, hideg vízbe rakjuk, és így könnyen, egy mozdulattal le lehet hámozni a bőrét.
  3. Salátához először a salátaecetet készítjük el, itt a szőlő leve lesz az ecet (kb. fél dl), ezt összedolgozzuk egy kevés mustárral és olívaolajjal, majd frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.
  4. A gyümölcsöt felkockázzuk, összeforgatjuk a szőlőleves saláta dresszingünkkel, majd utána a salátalevéllel.
  5. A marhanyelvet felvágjuk és a szilvás-szőlő salátával tálaljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 619
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

724
marhanyelv 1 db
babérlevél 2 db
fekete bors 15 szem
vöröshagyma 1 közepes db
citrom 0.5 db
1 ek
köménymag 1 teáskanál
salátalevél 10 dkg
szőlő 30 dkg
szőlő 10 dkg
szilva 30 dkg
dijoni mustár 1 teáskanál
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint