Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt hal mogyoróvajjal

Főtt hal mogyoróvajjal
Főtt hal mogyoróvajjal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet azért szeretem, mert gyorsan készül el. Vacsora vendégeimnek, ha az időm kevés!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A mogyoróvajat olajjal helyettesíthetjük. (Az íze miatt szerettem meg.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szétszedjük, feltesszük vízben főni. 
  2. A sózott mogyoróvajat és a sűrített paradicsomot kb. 1,5 dl vízzel (amit a karfiol főzővizéből veszünk ki), megkeverve összeforralunk. (Amennyiben sótlan a mogyoróvaj, ízlés szerint sózzuk.)
  3. Meghintjük borssal, majd beletesszük a tőkehal darabokat.
  4. A paradicsomszószban megfőzzük.
  5. A karfiolt, ha megfőtt, belekavarjuk óvatosan a már megfőtt, paradicsomos halfiléhez.
  6. A paradicsomos tőkehalat tésztával tálaljuk. 
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 210
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-mogyoróvajas főtt hal, tőkehal paradicsomos-mogyoróvajas szószban, mogyoróvajas hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442
tőkehalfilé 1 kg
mogyoróvaj 20 dkg
sűrített paradicsom 20 dkg
bors 1 késhegynyi
karfiol 0.5 kg
víz 1.5 l
0 ízlés szerint