Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban

Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban
Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szereti a család a húslevest valamilyen csirkehúsból, azonban a főtt húst ritkán esszük meg belőle úgy főve. Korábban csak megsütöttem a sűtőben, készítettem hozzá sült/főtt krumplit, de ez egy idő után unalmassá vált.
Így találtam ki a most leírt étket, legalábbis jelenleg maradék főtt húsból ez a sláger nálunk! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon szeretem, ha provencei fűszerkeverékkel szórom meg a tetejét, de a gyerekeink nem szeretik, így csak a miénket szoktam. Azonban lehet rá apróra vágott petrezselymet szórni, illetve lehet keverni bele zöldborsót is, akkor kicsit borsosabbra lehet csinálni a fokhagymaszószt, hogy ne legyen olyan édes együtt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A levesből kivett főtt húst hagyjuk lecsöpögni, majd vékony csíkokra szedjük.
  2. A rizst megfőzzük, a répát apró kockákra vágjuk, és azt is megfőzzük külön.
  3. Közben elkészítjük a fokhagymás szószt. A fokhagymacikkeket megtisztítjuk, és 2 evőkanál olajon, lassú tűzön halvány barnára sütjük egy nagyobb serpenyőben. Ezután olajjal együtt beleöntjük a turmixba, ráöntjük a tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy evőkanál lisztet (ez kihagyható, ha tej helyett is tejszínt öntünk rá), és turmixolunk egyet.
  4. Kiöntjük egy kisebb lábasba, és sűrűsödésig főzzük, majd félretesszük.
  5. A serpenyőben, melyben a fokhagyma pirult, kevés olajon megpirítjuk a húsdarabkákat, de ne száradjon ki! Kevés sült csirke fűszerrel meg lehet közben szórni.
  6. A húsra ráöntjük a rizst, a répát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a fokhagymás szószt is. Mindezt még a tűz fölé tesszük, ott forgatjuk össze az egészet, csak utána vesszük le a tűzről.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 063
elküldve: 1
receptkönyvben: 192
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Csucsu76

Mióta szakács: 2011.09.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húslevesből maradt főtt húsból készült rizses egytálétel, rizses csirkehús tejszínes-fokhagymás szószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

477
csirke 20 dkg
rizs 1 bögre
csemegekukorica 140 g
sárgarépa 2 db
fokhagyma 1 fej
főzőtejszín 2 dl
tej 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint