Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt kukorica 2.

Főtt kukorica 2.
Főtt kukorica 2.
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokan ott "rontják" el, hogy "mindegy alapon" veszik meg a kukoricát... Vásárlásnál nyugodtan kukucskáljunk a 
levelek alá, hogy nem kukacos-e. A legfinomabb nyári kukorica nem petyhüdt sárga színű, hanem olyan élénk sárga, mint 
a napraforgó! Mikor megfő, édeskés íze lesz, és csak úgy roppan a fogunk alatt! Ha levéllel főzzük meg, magába szívja a saját
ízét, és lédús lesz. Jó étvágyat! :) 

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom hidegen, melegen, nyári estéken vagy éppen grillezéshez :).

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukorica héját eltávolítjuk, de nem dobjuk ki.
  2. A zsenge leveleket a fazék aljára helyezzük, majd a félbe tört kukoricacsöveket rárakjuk.
  3. Majd a kukoricák tetejét is lefedjük a maradék levelekkel, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a kukoricát.
  4. 3 kanál sóval lehintjük az egészet.
  5. Közepes lángon fedő alatt rotyogtatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 210
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ínyenc

Mióta szakács: 2011.06.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

főtt csemegekukorica nyáriasan, főtt kukoricacső

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Wed, 2014-08-27 16:13

Amikor 15 éve elkezdtem főzni, az első ételnél az volt a szakácskönyvbe írva, hogy a szokásos módon habarást készítünk. hoppppá! most a kukoricánál olvasom, hogy 3 perctől 30 percig főzik, ki így, ki úgy.Lehet, hogy mindet ki kellene próbálni. sózzuk, vagy ne a főzővizet? mindíg tanul az ember és még csak a 3. főtt kukorica receptnél tartok

Joan
Joan Thu, 2013-07-18 16:53

Azért nem kell sózni, mert attól megkeményedik még a zsenge kukorica is! A só vizet von el... A levele pedig erősíti a zamatát.

Riuska
Riuska Sun, 2012-09-09 15:50

A kukorica nem hízlal! :) Nemrég tudtam meg,hogy átmegy rajtunk úgy ahogyan megettük,nézzetek utána,bele fér a fogyókúrás étrendbe! Jó kukoricázást! :)

nameman
nameman Mon, 2011-11-21 04:35

Today, they are the a lot of admired online autograph abnormally for accouchement and adolescent adults. By Cheap Uggs Boots appliance bright vinyl die cut stickers on playoffs, they can calmly bathe their desires themselves.

szoeszt
szoeszt Tue, 2011-08-09 10:12

Sziasztok!

Én például még életemben nem főztem kukoricát, most kaptam, ezért nekem speciel nagyon jó, hogy ilyen könnyű "receptek" is fel vannak téve netre!

Köszi ínyenckonyha!

zafirov
zafirov Sun, 2011-07-31 19:42

Ezt a szerencsétlen kukoricát talán már nem kellene ennyire túlragozni.

vadgesztenye
vadgesztenye Sun, 2011-07-31 18:35

Ízlések és pofonok......A zsenge levelét belefőzve és sósan készítem. A süteményekbe is kell egy gondolatnyi só. Az ételekbe meg cukor amit pl. a hagyma ad a pörköltnek , vagy a húslevesnek a sárgarépa. A zöldségek sós vízben hamarabb megfőnek. Savas közegben meg lassabban.
Egyszerű recept ? Igen .Nálam a pálmát az viszi el amikor egy receptben az áll, hogy ,, egy tiszta konyharuhával letakarjuk". Ezt hangsúlyozni kell? Nem egyértelmű, hogy tiszta legyen? Amennyiben nedves ,vagy meglisztezett konyharuhát ír az rendben van, na de, hogy tiszta legyen azt fölösleges.
Ami a legjobban tetszett egy receptben az volt ,,végy egy éles kést, ami a háziasszonyoknak nincs". Ez találó.

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Sun, 2011-07-31 16:11

Sziasztok...érdekes, hogy ezen vitázunk :-) recept ez vagy sem.
De hogy ez ilyen vitát szült, és a nézettsége is azt bizonyítja: van itt létjogosultsága.
Egy ilyen egyszerű dologban is..."ahány ház, annyi szokás"..... ki mennyi ideig főzi, tesz-e bele sót, belefőzi-e a leveleket....stb...szóval, mindenki másképp csinálja, és biztos vagyok benne, hogy sokan tanultak ebből is valami mást, valami újat.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-07-28 20:14

Figyeljetek! Van itt tükörtojás és bundás kenyér recept is. Én is ki voltam akadva, hogy - na ne már! nem hiszem, hogy ezt fel kell tenni, hogy van aki ezt nem tudja, de igaza van szneki-nek! Lehet, hogy van olyan kezdő, akinek nincs aki otthon elmondja, és örül neki, hogy egyáltalán valahonnan sikerül megtanulnia.
Van egy olyan mondás, hogy egy 1000 km-es út is az első lépéssel kezdődik...én pl itt tanultam meg, hogyan kell tökéletes besamelt készíteni, pedig már elmúltam 40...

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2015-07-07 21:35

Én például sok különleges receptet készítettem már, de bundás kenyeret soha, mert félek, hogy elrontom. :) Szerintem ezeknek is van létjogosultsága. Elvileg erre való ez az oldal. Ezt a receptet is azért néztem meg, mert máskor mikróban főzöm a kukoricát, de ki szeretném próbálni a "rendes" verziót, azonban elképzelésem sincs, hány percig kell főzni.

Mamuska2009
Mamuska2009 Mon, 2012-08-20 09:47

Teljesen igazad van. Jómagam 62 évesen sem merem kimondani, hogy mindent tudok. De azt igen, hogy mindent tudni akarok! Jó, jó... erre azért már nincs annyi időm. De a mindennek legalább a felét, azt mindenképpen :)
*
Hihetetlenül igaz, hogy egy profi, gyakorlott háziasszony csak úgy kapásból innen-onnan végy ennyit, meg annyit, egy maroknyit, egy csipetnyit és eddig, vagy addig süssed, főzzed. Az a szerencsétlen kezdő, meg csak pislog ki a fejéből.
Igen, többször én sem gondoltam arra, hogyan kell a kályhától elindulni, ezért mindazok kedvéért, akik ott toporognak, nem restelltem visszamenni és megfogni a kezüket és végigvezetni a kezdő lépésektől - a sikeres tálalásig!
Bizony, bizony fontos az, hogy tudjunk visszaemlékezni, valaha (akármilyen idővel ezelőtt) mi is, milyen félve kezdtünk neki egy-egy új recept elkészítéséhez. Díjazom a megértésed és a segítő készségedet is! Minden jót és szépet Neked! - Bojana*

terranova56
terranova56 Wed, 2014-08-27 16:20

Anyámtól kérdezek receptet, mennyi kell bele, hát mindíg azt mondja " gondolomformán"

ínyenckonyha
Ínyenc / ínyenckonyha Sun, 2011-07-31 07:34

Kedves Gargoyle!

Kölcsön kértem a barátnőm profi gépét, hogy készítsek vele három darab fényképet :D (máskor nem tudom kölcsönkérni, ritkán van Pesten).

witch
witch / witch Thu, 2011-07-28 16:17

Ha a vizbe rakjuk a sot, akkor kevesebbet hasznalunk, legalabb is igy hallottam. Igaz vagy sem azt nem tudom. Nekem amugy is felmegy a vernyomasom csak siman attol amit "elet"-nek nevezunk, szoval a so nem hianyzik, hogy meg feljebb vigye.

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-07-28 09:40

sziasztok!
én kb. 10 percig főzöm,nem teszek sót bele,és a levelekkel főzöm,attól nem lesz ronda a színe és sztem finomabb lesz tőle!!!Szerencsére venni sem kell, a telken terem,így mindig házi zsenge kukorica kerül a fazékba!
Én is meglepődtem,hogy ilyen "receptet" látok,de valóban ez egy elkészítési mód-ahogy a szerző is említi,de higgyétek el nekem,van olyan kezdő,akinek ez is fejtörést okoz,tutti,na had örüljenek ők is!:D
üdv.:Zsuzsi

ínyenckonyha
Ínyenc / ínyenckonyha Wed, 2011-07-27 20:36

Üdv Mindenkinek!

Ez nem egy recept :) Ez egy elkészítése módja a főtt kukoricának :) Mivel gondjaim akadtak a fotókkal/jelenleg nincs gépem, és éppen ezt készítettem a konyhában, gondoltam, felrakom, hogyan szoktam elkészíteni.

De ne aggódjatok, mihelyt lesz fényképezőgépem (saját) , és elkészítem az ételeket, megosztom Veletek!
üdv.

Donc
Donc Wed, 2011-07-27 20:03

5 perc kel neki:)

igen ezen én is jót nevettem hogy ez egy recept XD vagyis na hát ehhez igazán nem kel tudomány de ha így halad a világ a főt kukorica elkészítéséről is csinálnak recept könyvet is

dojia
dojia / dojia Wed, 2011-07-27 15:54

Régebben én is vagy fél óráig főztem mindig, de aztán olvastam, (és ma már saját tapasztalat is mutatja) hogy bőven elég 5 perc! Tehát ha már szépen forr a víz, nyugodtan le lehet kapcsolni a gázt, és magára hagyni 10 percre. Sokkal roppanósabb lesz, és az íze is finomabb. Arról nem is beszélve, mennyivel energiatakarékosabb ez a megoldás.
Próbáld ki!

zsuzsi965
zsuzsi965 Wed, 2011-07-27 15:40

Így van, só nélkül, 5 perc, és a levelek sem kellenek, attól nem lesz finomabb, csak ronda lesz a színe.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-07-27 14:57

A piacon még azt is megengedik hogy egy szemet megkóstoljunk.Ha jó édes és gyenge akkor finom.A 40 perc főzés nem túl sok egy kicsit?

Mamuska2009
Mamuska2009 Thu, 2011-08-04 15:43

Nagymamámtól tanultam, s, Ő csodálatos szakácsnő volt!
Mindig teszek a vízbe SÓT és kapaszkodjatok meg! CUKROT is... Mértékkel...
S, ilyenkor, amikor esszük a csőről a kukorica szemeket, olyan jó érezni, az ízt, ami belefőtt a csutkába...
Azzal pedig vigyázni kell, hogy minél tovább főzzük, annál keményebb lesz!
*
De nagyon fínom a friss kukorica, ha nyársra húzzuk, s parázs felett - egy jó bográcsozás után - megpirítjuk... friss vajjal kínáljuk, s ilyenkor természetesen, már a tányérban sózzuk...Azok a színek, azok az illatok?! De vigyázzunk forgassuk a nyársat szorgalmasan, mert ha megég, akkor fekete lesz a színe, s az íze?
Keserű!!!!!!
Ügyesek legyünk!
*
Jó étvágyat!
*
....és természetesen HÍZLAL.... De jegyezzük meg, ha valami jó, az vagy HÍZLAL, vagy ERKÖLCSTELEN....
Ez az örök igazság, sajna...

116
csöves kukorica 4 db
3 ek
víz 2 l