Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt marhanyelv Marcsisef konyhájából

Főtt marhanyelv Marcsisef konyhájából
Főtt marhanyelv Marcsisef konyhájából
255 perc / előkészület: 15 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A marhanyelv, a sertésnyelv (akár nyersen, akár füstölve) nálunk kedvelt csemege. Igaz, hogy a marhanyelv beszerzése néha nem kis macerával jár. Íme egy, a nem kiöltött nyelvek közül.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ecetes tormával, zöldhagymával, paprikával, retekkel fogyaszthatjuk. Főtt tojással kínálhatjuk. Fokhagyma szószt adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhanyelvet alaposan megmossuk. Meleg vízben feltesszük főni a fűszerekkel együtt. 
  2. Mikor megfőtt, kivesszük a léből, és addig hagyjuk hűlni, hogy megtudjuk tisztítani. 
  3. Az érdes, vastag bőrt lehúzzuk róla (megtisztítjuk). Visszatesszük a levébe, hagyjuk kihűlni.
  4.  Ha kihűlt, levéből kivéve tányérra helyezzük, lefedjük, hűtőbe tesszük.
  5. Másnap: vékonyra szeletelve, füstölt sajtot csomagolhatunk bele, fogvájóval megtűzve.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 481
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig, reggeli, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres marhanyelv, marhanyelv, főtt nyelv

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

290
marhanyelv 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
babérlevél 2 db
bors 7 szem
0 ízlés szerint
köménymag 1 csipet