Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt marhatekercs

Főtt marhatekercs
Főtt marhatekercs
90 perc / előkészület: 45 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kiváló marhahúslevest is szeretnénk első fogásnak, akkor a marhatekercsek főzésével egyidőben azt is elkészíthetjük, ha a főzőléhez leveszöldségeket és velős marhacsontot adunk.;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásos lecsót készítünk: 1 fej hagymát apróra vágunk és megdinszteljük, és 1 tk pirospaprikával ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Ha minden hozzávaló megpuhult, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és sózzuk, borsozzuk.
  3. A marha szeleteket kiklopfoljuk, és a széléből kis darabokat levágunk, és félretesszük a mártáshoz. Ezután sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a tojásos lecsóval. Ezután alufóliába tekerjük, és megszurkáljuk villával, hogy ne durranjanak szét a tekercsek.
  4. A tekercseket fazékba (2-3 óra) vagy kuktába (45 perc) tesszük, felöntjük hideg vízzel vagy hús alaplével. Hozzáadunk egy megpucolt hagymát, fokhagymát, babérlevelet, egész borsot, sót, és készre főzzük.
  5. Miközben fő, elkészítjük a mártást. A megmaradt hagymát felkockázzuk és megdinszteljük, és 1 tk pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a hús darabokat, sózzuk, borsozzuk. Egy kevés folyadék hozzáadásával fél órát főzzük, ezután a tejből és lisztből habarást készítünk, és ezzel besűrítjük, végül átszűrjük, és ezzel elkészültünk a mártással.
  6. A tekercseket kicsomagoljuk, felszeleteljük, krumplipürével és a mártással leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

gombocska

Mióta szakács: 2013.01.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásos lecsóval töltött marhacomb, marhacomb tekercsek, töltött marhatekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

274
marhacomb 40 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
bors 10 szem
babérlevél 3 db
lecsópaprika 2 dkg
paradicsom 1 db
tojás 3 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tej 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek