Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt-nyers leves

Főtt-nyers leves
Főtt-nyers leves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az érdekes ételt a helyi baba-mama klub főzőtanfolyamán tanultam. Úgy hittem, hogy nem fogom kipróbálni, de aztán mégis... Nagyon finom, tápláló és egészséges. Most kell talán egy kicsit szemléletet váltanom a táplálkozásban, már csak a pici fiam miatt is.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A tanfolyamon póréhagymát, répát és céklát reszeltünk bele. El lehet képzelni azt a színkavalkádot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, és felrakjuk főni kb. 1 vagy másfél liter vízben egy kevés sóval.
  2. Ha már megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk egy kis főzőlével, és visszatöltjük a maradék főzőlébe.
  3. Hozzákeverjük a leveshez a kefírt és a mustárt, és belefacsarjuk apránként, kóstolgatva a citrom levét is.
  4. Tálaláskor a levesestálba teszünk egy kevés nyers répareszeléket és darabolt, nyers karfiolt, majd rámerjük a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

burgonyás-répás leves, zöldséges krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

78
burgonya 25 dkg
kefir 1 dl
mustár 1 tk
citromlé 1 fél citromból nyert
sárgarépa 5 dkg
karfiol 5 dkg
0 ízlés szerint
víz 1.5 l