Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt sonka kenyérben sütve

Főtt sonka kenyérben sütve
Főtt sonka kenyérben sütve
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden húsvétra ilyet rendel a család. Főtt tojással, ecetes tormával az igazi.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt közepébe mélyedést készítünk. Beleöntünk a langyos vízből, ebbe teszünk egy kicsi cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt alaposan bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha nem túl kemény, de a kezünkhöz se ragad!
  2. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Egy formát kikenünk olajjal. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A lecsepegtetett, puha főtt sonkát a közepére tesszük. A tésztát ráhajtjuk, mint mikor valamit becsomagolunk. Alul csak 1 réteg tészta lesz, felül lesz a több rétegünk. Megint pihentetjük.
  4. 20 perc után előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha már majdnem kihűlt, könnyebb szeletelni.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 415
elküldve: 5
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kenyérben sült sonka, húsvéti sonka kenyérben, főtt sonka cipóban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

850
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
víz 3.2 dl
cukor 2 csipet
16 g
főtt sonka 50 dkg