Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt-sült miniperec

Főtt-sült miniperec
Főtt-sült miniperec
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept Jó perec néven Alsószopori Nagy Ferencné Dunántúli szakácskönyvében szerepel. Tényleg nagyon jó perec ez, a főzés miatt puha, még másnap is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Sütés előtt megszórhatjuk a pereceket nagy szemű sóval, sajttal vagy köménymaggal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, a tejföl és a sót, majd jó 10 percig gyúrjuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
  3. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük a tésztát. Egy nagyobb lábosban felteszünk vizet forrni. Közben a tésztából kis maréknyi mennyiségeket veszünk, és gilisztákat sodrunk belőle, majd pereceket formálunk. Lehet jó vékonyra sodorni, mert bőven fog még dagadni. Jól nyomkodjuk össze a tészta végeit, hogy ne nyíljon szét.
  4. A lobogó vízbe tesszük a nyers pereceket, egyszerre csak 5-6 darabot. 1,5-2 percig főzzük őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire szedjük szűrőkanállal.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A félig főtt pereceket tejjel megkenjük, majd kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 592
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: édes leveles, buci, burek, kifli, hamburger-buci, briós, pita, zsemle, croissant, bagel

egyéb elnevezések

vajas kelt perec, főzött-sütött perec, puha perececskék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

314
finomliszt 30 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 csipet
friss élesztő 2 dkg
vaj 4 dkg
tejföl 2 ek
2 kávéskanál
tojás 1 db