Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt tojásos-felvágottas koszorú

Főtt tojásos-felvágottas koszorú
Főtt tojásos-felvágottas koszorú
45 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szépen mutat benne még a laskára vágott piros és zöldpaprika, pár kocka piros alma héjastól, de kukoricával is gazdagíthatjuk. Ha kihűlt, bevonhatjuk sáfránnyal színezett zselatinnal, amit ecsettel kenünk rá. Így a szeletek is egybe maradnak és mutatósabb. Felszeletelve, salátaágyon, vagy díszkáposzta levelekre helyezve (a szép sötétzöld kelkáposztalevél csíkok is jól kiemelik), petrezselyemzölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprikacsíkokkal díszítve tálaljuk. Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakunk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Minden alkalomra kitűnő, előre elkészíthető vendégváró. Jól szeletelhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt tojást kockára, a felvágottat laskára (bármilyen sonka), a lilahagymát kockára, az uborkát kockára vágjuk.
  2. 1 húsleves kockát 1 dl vízben felfőzünk. 3 tk zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne a hozzávalókat.
  3. Őzgerincformát folpackal kibélelünk, és belesimítjuk, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle (szavarin, koszorúformába még mutatósabb).
  4. Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 096
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vendégváró koszorú, tojásos koszorú, zselés koszorú, aszpikos koszorú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

192
főtt tojás 6 db
felvágott 15 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
kovászos uborka 2 db
majonéz 3 ek
tejföl 2 ek
zselatin 3 teáskanál
leveskocka 1 db