Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt tojásos sajtos keksz

Főtt tojásos sajtos keksz
Főtt tojásos sajtos keksz
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor töltött tojás készül, a töltelék mindig több, mint amire szükség van. Még akkor is, ha jó púposan rakjuk, hogy eltűnjön valahogy. Na de, most a neten belebotlottam ebbe a receptbe, és úgy látszik jól is időzítették, mert Húsvét előtt történt a bemutatás. Omlós keksz lesz belőle, és soha nem keményedik be. Direkt leteszteltem, hogy nem raktam fóliát rá napokig, és az utolsó napon is ugyan olyan volt, mint a sütés napján.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat vágjuk össze borsó nagyságúra, és rakjuk a hűtőbe.
  2. A főtt tojássárgákat törjük át szitán, egyenesen egy késes aprítóba. Öntsük hozzá a lisztet, a finomra lereszelt sajtot, sót, borsot. Keverjük el.
  3. Adjuk hozzá a vajat, és morzsásra keverjük. Csurgassuk hozzá a tejszínt, és addig keverjük, amíg összeáll egy gombócba a tészta, kb. 1 perc.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát két réteg sütőpapír között, kb. 3 mm vastagra. Rakjuk sütőlemezre, és rakjuk a mélyhűtőbe 10 percre. Ezalatt gyújtsuk be a sütőt.
  5. Amikor letelt a 10 perc, vegyük le a sütőpapírt a tészta tetejéről, rakjuk a forró sütőbe. 10 percig sütjük, kivesszük, és felszeleteljük 4 cm rombuszokra, villával megszurkáljuk a tetejét. További 18-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

főtt tojással töltött sajtos keksz, tojásos sajtos keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2014-05-04 23:06

Érdekesen hangzik a recept. Kérdés: nem lehet sütés előtt felkockázni a tésztát?

witch
witch / witch Mon, 2014-05-05 13:43

Nem, mert annyira ragados meg puha a teszta, ezert is kell ket darab sutopapir kozott nyujtani. Pizza vagy derelye vagoval nem olyan veszes.

348
vaj 17 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 25 dkg
parmezán sajt 12 dkg
1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
habtejszín 20 ml