Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzelék sütőben

Főzelék sütőben
Főzelék sütőben
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen babot és borsót választhatunk, csak arra vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba a szélkeltést... Pasztinákot és tarlórépát semmiképp nem ajánlok bele! Csak egyféle hüvelyest is használhatunk a recepthez.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kiadós és egészséges. Ha szereted a csípős ízeket, Erős Pistát vagy Tabasco szószt is adhatsz hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot és borsót előző éjszaka beáztatjuk, és felhasználás előtt megfőzzük. (Minden esetben a babot és borsót felforraljuk, és 10 percig forraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük. A különböző fajtájú hüvelyeseket külön lábosban főzzük. Fekete szemű babot 10 perc forralás után még 60 percig, sárga felesborsót 10 perc forralás után még 40 percig, zöld felesborsót 10 perc forralás után még 30 percig.)
  2. A hagymákat 2 evőkanál olajban megpirítjuk. Közben a burgonyákat meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és a hagymával összekeverjük. A sárgarépát is meghámozzuk, apróra daraboljuk, és belekeverjük a zöldségekhez.
  3. A megfőtt, leszűrt babot és borsót belekeverjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és paradicsom konzervet. Hagyjuk felmelegedni, és belekeverjük a lestyánt és a bazsalikomot.
  4. Tűzálló tálba öntjük a keveréket. Két burgonyát meghámozunk, és vékony szeletekre vágunk, amit elrendezünk a zöldségek tetején. 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Sót is szórhatunk rá.
  5. Fedővel sütjük 200 Celsius fokon fél órán át, majd fedő nélkül még 45 percig, míg a burgonya megpirul. A burgonyát grill alatt is meg lehet pirítani.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 399
elküldve: 0
receptkönyvben: 133
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

babtál, sütőben sült babos borsófőzelék, különleges főzelék a sütőből

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

486
fejtett bab 20 dkg
felesborsó 20 dkg
felesborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
konzerv paradicsom 34 dkg
sűrített paradicsom 34 dkg
lestyán 2 ek
borsikafű 2 ek
2 ek
napraforgó olaj 4 ek