Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzelékes tészta

Főzelékes tészta
Főzelékes tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges-régen volt egy jó kis turmixom, amivel gyerekjáték volt a spenótot szósz állagúvá varázsolni. Szegénykém felmondta a szolgálatot pár éve, és azóta nem is tudom hányadik turmixnál tartok, ami úgy le van gyengülve már újkorában, hogy inkább leég a motorja, minthogy a paraj levelekből szószt készítsen nekem. Aztán jött a botmixer. Az viszont elég darabosra hagyja, mi meg olyan finnyásak vagyunk, hogy csak a selymes állagú főzeléket vagyunk hajlandóak megenni. :o) Szerintem egész más az íze, ha darabosabb. Végre az egyik receptnél olvastam ezt a megoldást, hogy a tejjel felhígított rántásba belerakjuk a spenótot, és úgy adunk neki a botmixerrel. Yuhej! Annyira örültem, hogy ismét ilyen jól sikerült, hogy egy hadseregre valót főztem. Egy adagot pedig lefagyasztottam belőle. Egyik nap nem volt kedvem órákig pancsolni a konyhában, így főztem egy zacskó tésztát, összekevertem a főzelékkel, így lett az ebédünk: főzelékes tészta.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró, sós vízben kifőzzük a fagyasztott spenótot (3-4 perc). Leszűrjük, jól kinyomkodjuk a levét, félretesszük.
  2. A felhevített olajon világosra pirítjuk a lisztet, kevés vízzel hígítva felfőzzük. Belerakjuk a spenótot, a tejet, a finomra vágott fokhagymát meg a sót. Keverjük össze fakanállal, majd botmixerrel daráljuk simára.
  3. Pár perc alatt főzzük össze, gyakran megkeverve, nehogy leégjen. Én a fedőt ott tartom a főzelék felett, úgy hogy a fakanállal oldalról benyúlva kevergetem, mert ha rotyogás közben kicsap a spenót, az nagyon tud égetni.
  4. Főzzük ki a tésztát, bő, forró, sós vízben. Szűrjük le és keverjük össze a főzelékkel.
  5. Tálalhatjuk reszelt parmezán sajttal, esetleg chilipehellyel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos tészta, fokhagymás-spenótos kagylótészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

376
spenót 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 dkg
víz 1 dl
tej 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
1 teáskanál
kagylótészta 50 dkg