Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzés nélküli "tökfőzelék"

Főzés nélküli "tökfőzelék"
Főzés nélküli "tökfőzelék"
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam eddig ez a 2017-es év találmánya! Gyors, könnyű és egyszerű változat a tökfőzelékre. Nagyon üde és friss, pont amilyen az szezon első adag gyalult tökéhez passzol. A tetejét pirított hagymával szórtam meg, és maradék sült csirkével, illetve pitával tálaltam. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesköményt vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük a gyalult tökkel. Ez egészet sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, majd az egészet összeforgatjuk, és 15 percig hagyjuk állni, hogy marinálódjon, és közben levet eresszen, puhuljon.
  2. A marinált tököt kinyomkodjuk, és felhasználásig szűrőbe tesszük.
  3. A joghurthoz hozzáreszeljük a fokhagymát, és beletesszük az apróra vágott kaprot, és kicsit megsózzuk. Belekeverjük a tököt, és állni hagyjuk 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 12 662
elküldve: 6
receptkönyvben: 126
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyers tökfőzelék

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilidzso
Lilidzso Thu, 2017-06-15 23:36

Nagyon jól hangzik! Nem kell főzni, megmaradnak a vitaminok!!! Üde, pont nyárra való. Ki fogom próbálni. Ez "tök" jó recept!!! :-)

öreganya
öreganya Sun, 2017-06-11 22:33

Salátának nevezném nem főzeléknek. Akár jó is lehet ,de maradok a hagyományos tökfőzelék mellett.

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Mon, 2017-06-12 09:15

Nem véletlen, hogy idézőjelbe tettem. Az elnevezés arra utal, hogy ízében hozza azt, amit egy tökfőzeléktől elvárna az ember. Remélem azért majd kipróbálod egyszer!

Üdv:
Dávid

280
közönséges tök 500 g
édeskömény 0.5 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
cukor 1.5 ek
fehérborecet 3 ek
görög joghurt 300 g
fokhagyma 1 gerezd
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint