Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzőtökös-karfiolos tejszínszósz párolt rizzsel

Főzőtökös-karfiolos tejszínszósz párolt rizzsel
Főzőtökös-karfiolos tejszínszósz párolt rizzsel
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma a családom valamiért, hogy miért nem tudom, de nem kért húst. Na, feladták a leckét, szétnézve a spájzban, borsót, főzni való tököt és karfiolt fedeztem fel. Ezekhez a tejszín ízesítés jön be, a paradicsomos nem. Tehát adott volt az alapanyagból, mit főzök. Nagyon jól sikerült, és el is fogyott.
A párom szerint "na ugye, hogy lehet finomat főzni úgy is, hogy nincs benne mindig hús!". Na jó, ezt én tudom, csak a fiát leste, mert jó óra múlva, a hűtőben kereső fiúnk morgó hangját hallottuk, hogy mekkora ökör volt, hogy nem kért húst, hogy mit tudna ő még itt enni. Szegénykém, a két tányér után, éhes maradt. Azért nem úgy néz ki, mint egy éhező emberke, de neki az étel hús. S az most nincs, tehát ez nem is étel szerinte. Bár finom volt, de húsmentes.

hozzávalók / 4 adag

A körethez

A szószhoz

ajánlat

Tényleg finom a húsmentes, szószos zöldségkavalkád. Aki gondolja, tehet bele másféle zöldségeket, vagy tálalja burgonyapürével, illetve tésztával.
Talán egy finom, édes fehérbor jól jöhet. Ezt mindenkinek ízlésére bízom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jénai tálba tesszük az olívaolajat, a mosott rizst, a fűszereket, és felöntjük vízzel. Sütőben kb. 40 percig főzzük-pároljuk. Majd még 10 percig a sütőben hagyjuk a rizst kiperegni.
  2. Egy lábasban az olajat, a hagymát, a fokhagymát és a sót fedő alatt puhára pároljuk kb.15 perc alatt.
  3. Beletesszük a főzni való tököt, a kaprot, a sót, illetve az ételízesítőt ízlés szerint, majd bors, őrölt kömény, a paprika és a paradicsom is belekerül. Fedő alatt főzzük, amíg kienged a tök kb. 10-12 percig.
  4. Belerakjuk a rózsáira szedett karfiolt, a zöldborsót, és azzal is főzzük még legalább 30 percig.
  5. Kóstoljuk meg, hogy megfőttek-e a zöldségek, és ha szükséges, még ízesítsük.
  6. Kiszedjük a paradicsomot és a paprikát, majd a tejszínt beleöntve, folyamatos keverés mellett, közepes lángon felforraljuk, besűrítjük.
  7. A rizzsel együtt tálaljuk a szószt.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 706
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tejszínszósz, párolt rizs zöldséges szósszal, húsmentes csodaszósz curry-s rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
olívaolaj 2 ek
rizs 35 dkg
ételízesítő 2.5 ek
bors 0.5 kk
kurkuma 2.5 kk
petrezselyem 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
közönséges tök 40 dkg
curry por 1 kk
paradicsom 1 db
tv paprika 1 közepes db
zöldborsó 35 dkg
ételízesítő 3 ek
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
kapor 4 ek
bors 2 kk
víz 2 dl
karfiol 20 dkg
főzőtejszín 3.75 dl