Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzött krémes-diós csokitorta

Főzött krémes-diós csokitorta
Főzött krémes-diós csokitorta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk évek óta Anyósom készíti a tortát, legtöbbször ezt a kevert piskótatésztást szokta sütni, és ezzel a finom csokikrémmel. Édesanyjától maradt rá a recept, úgyhogy már elég régi. Sütötte már szív alakú és kerek formában. Készült olyan változat is, amikor ostyalapot vettünk a cukrászdában, és azt tette rá, akkor viszont a torta tetején a krém fehér, vagy legalábbis világos színű legyen.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A torta tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgához hozzáadjuk a cukrot, és jó habosra kikeverjük habverővel.
  2. Beleadagoljuk a 4 evőkanál lisztet, a 4 evőkanál darált diót és a sütőport, jól elkeverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  4. Kerek vagy szív alakú tortaformának az alját és oldalát kikenjük vajjal, és belisztezzük, hogy a tészta majd ne ragadjon oda. A forma alját lehet sütőpapírral is kibélelni, körbevágni a körvonalat, az oldalát bekenni vajasra, lisztesre.
  5. Előmelegítjük már az elején a sütőt. A legalsó szintre helyezzük a rácsot. A tortaformába öntjük a piskótát, és betesszük sülni az előmelegített sütőbe. Kb. 15-20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtóját, mert összeesik a tésztánk. Készre sütjük a piskótát, akkor jó, ha már picit elválik az oldalától a tészta, és mikor kivesszük, már nem serceg a piskóta. Lehet tűpróbát végezni.
  6. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kiszedjük a formából, és elvágjuk. Ha három réteget szeretnénk, kisütünk még egy fél adag piskótát.
  7. A krém készítése következik. 15 dkg porcukrot, 3 tojássárgát, 1 egész tojást, 1/2 csomag vaníliás cukrot, 1,5 dl tejet, 1/2 dl feketekávét, 1 tábla étcsokit összetörve gőz felett sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett. (Bevált recept)
  8. Ha kihűlt a krém, 20 dkg margarinnal kikeverjük, és megkenjük a tortalapokat vele. Külsejére is lehet körbekenni. A díszítés lehet egyedi.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 061
elküldve: 5
receptkönyvben: 130
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta diós tésztából és főzött krémmel, diós-kevert tésztás csokitorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2012-04-06 19:31

A kréme egy tábla csokit szoktunk beleolvasztani és sűrűsödésig kevergetni, aztán vajjal összekeverjük. Anyósom süti rendszeresen ezt a tortát, eddig még nem volt rá panasz mások által is sikerült...

seteluas
seteluas / seteluas Fri, 2012-04-06 19:11

SOS! A tészta nagyon jó, de a krém teljesen folyik! semmi krém formája nincs :((( mit tegyek???

555
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 4 evőkanál
dió 4 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 15 dkg
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
vaníliás cukor 0.5 csomag
tej 1.5 dl
feketekávé 0.5 dl
étcsokoládé 10 dkg
margarin 20 dkg