Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzött sajtkrémes-baconös-olívás csiga

Főzött sajtkrémes-baconös-olívás csiga
Főzött sajtkrémes-baconös-olívás csiga
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept sógornőmtől van. Annyi változtatással készítettem, hogy tettem bele bacon-t, mivel imádjuk, nem maradhatott ki belőle. :-) Sokat látogatott "vendég" lesz az asztalunkon ez a sós finomság.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát hagyjuk, hogy magától kiolvadjon, majd kb. 2 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. A töltelékhez a tejet sűrűre főzzük a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pici szerecsendióval.
  3. A vajat megolvasztjuk, a sajtot lereszeljük, és hozzáaadjuk a lisztes keverékhez, jól összedolgozzuk.
  4. Mikor picit hűlt a krém, megkenjük vele a kinyújtott leveles tésztát.
  5. A bacon-t csíkokra vagy kockára vágjuk, és elszórjuk a krém tetején, az olívabogyót is pici kockára vágjuk, és elszórjuk rajta.
  6. Szorosan feltekerjük, majd jó ujjnyi vastagra felvágjuk. Tetejét megszórjuk sajttal.
  7. 180°C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 972
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtkrémes csiga, szalonnás-sajtkrémes csiga, olajbogyós-sajtkrémes csiga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

655
leveles tészta 1 csomag
sajt 10 dkg
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
vaj 10 dkg
sajt 15 dkg
olajbogyó 7 db
bacon 4 szelet