Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franchesinha

Franchesinha
Franchesinha
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Portó híres szendvicse, egy kicsit átdolgozva - ami tulajdonképpen teljesen megengedett, sok változata ismert. Húsimádóknak kötelező, hosszabb sztori pedig az ízHuszáron!

hozzávalók / 1 adag

A szószhoz

A szendvicshez

ajánlat

Forró sült krumpli. Sok, és szigorúan házi! :) A recept egy szendvicshez van, a szósz többre is elég. Ha tényleg készítünk mellé egy vödör sült krumplit, akkor 2 főre bőven elég, de krumpli nélkül is baromi laktató 1 főre.

Szólj hozzá!

elkészítés

A szószhoz

  1. A hagymát és a répát finomra vágjuk. Egy szószós lábasban felolvasztjuk a vajat.
  2. Rádobjuk a hagymát és a répát, 5-10 percig kevergetve karamellizáljuk.
  3. Hozzáöntjük a whiskey-t, az alaplevet, a tejet, a sört, a paradicsompürét és a tabasco-t, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon 40 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis folyadékot.
  5. Átpasszírozzuk, és melegen tartjuk. (Az eredeti receptben kukoricaliszttel vagy keményítővel sűrítik, de nekem olyan szépen elfőtt a szósz, hogy a turmixolás után tökéletes lett az állaga, sőt, még egy kis alaplevet is adtam hozzá, hogy megfelelően folyjon).

A szendvicshez

  1. A steaket fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd grillserpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és oldalanként 3 perc alatt átsütjük.
  2. Ugyanabba a serpenyőben, ezzel egy időben mehet a kolbász is - csak neki több idő kell. Addig sütjük, míg szép ropogós nem lesz a bőre.
  3. Ha kész félretesszük, a serpenyőben maradt zsírban kicsit megpirítjuk a kenyérszeleteket.
  4. Egy szelet kenyérre teszünk egy szelet sajtot, majd a steak-et, a hosszában, majd felében elvágott kolbász negyedeket, még egy szelet sajtot, a sonkát még egy szelet sajtot, végül a tetejét.
  5. Arra ráteszünk még egy szelet sajtot, és hőálló tányéron 10 percre forró sütőbe tesszük (ha kell, grillfokozatra).
  6. Elkészítjük a tükörtojást, úgy hogy a sárgája ne szilárduljon meg teljesen.
  7. Ha kész a szendvics (szépen elolvadt rajta a sajt) kivesszük, a tetejére rakjuk a tükörtojást, és meglocsoljuk a szósszal. Bika mennyiségű sült krumplival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 247
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

franchesina

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1999
vaj 2 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
alaplé 2.5 dl
whiskey 150 ml
sör 2 dl
tej 1.5 dl
sűrített paradicsom 3 ek
tabasco szósz 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 2 szelet
fehérpecsenye 120 g
cheddar sajt 60 g
sütnivaló kolbász 100 g
tojás 1 db
olívaolaj 1 ek
sonka 20 g