Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia almás kocka

Francia almás kocka
Francia almás kocka
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan összeállító, és már mehet is a sütőbe, finom desszert kerekedik belőle.

hozzávalók / 4 adag

Almás alap

Az öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Almás alap

  1. A megtisztított almát cikkekre, majd még félbevágjuk.
  2. Fahéjjal összekevert cukorba forgatjuk.
  3. Egy 24x24 cm-es sütőformát kivajazunk, befedjük almával, szórunk rá csokicseppet, aszalt meggyet. Majd ismét almát, csokit, meggyet, míg el nem fogy.
  4. Ráöntjük az öntetet, tetejét megszórjuk mandulapehellyel, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Az öntet

  1. A felolvasztott, visszahűtött vajat habosra keverjük a tojásokkal, cukorral.
  2. Hozzáöntjük a habtejszínt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ezzel a híg öntettel fedjük be a rétegezett almás alapot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 154
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás kocka, almás-csokis süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1039
alma 1.5 kg
fahéj 3 teáskanál
cukor 3 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
csokoládé 10 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 6 g
cukor 8 dkg
vaj 10 dkg
tojás 3 db
habtejszín 2 dl
mandulapehely 3 dkg