Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia almás pite La fée de cuisine konyhájából

Francia almás pite La fée de cuisine konyhájából
Francia almás pite La fée de cuisine konyhájából
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piténk alapjául az "Egyszerű pite tészta" szolgál. A sütit "Entertaining with Beth" youtube videója alapján készítettem.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Díszítéshez

ajánlat

Tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.

Töltelék

  1. Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és felvágjuk őket kockákra. Az almadarabokat, almalevet, vizet, fahéjat és citromhéjat egy edénybe helyezzük. Letakarjuk, felforraljuk, és 10 percig főni hagyjuk. Levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy elforrja a levét, majd egy villával jól összenyomkodjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tészta felét kinyújtjuk, és belehelyezzük a piteformánkba, majd belekanalazzuk a töltelékünket, és egyenletesre simítjuk. Ezt követően hűtőbe helyezzük annyi időre, amíg elvégezzük a következő fázist. Erre azért van szükség, hogy a tésztánk ne melegedjen fel.

Díszítés

  1. Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és karikázzuk őket minél vékonyabb szeletekre. Egy nagyobb tálba helyezzük őket, és citromlével meglocsoljuk, ez megakadályozza a barnulást.
  2. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, és spirál alakzatban helyezzük fel rá a vékony almaszeleteket, kívülről befelé haladva. Az almaszeletek részlegesen fedjék egymást. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érünk a közepéig.
  3. Süssük 200 fokon 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentsük 175 fokra, és süssük tovább 25 percig.
  4. A baracklekvárt addig melegítjük, amíg folyós nem lesz, és ezzel kenjük meg a kisült piténk tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 164
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, francia almás pite, pite almával, almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500
finomliszt 2.5 bögre
margarin 250 g
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 4 ek
alma 3 nagy db
cukor 2 ek
almalé 60 ml
víz 60 ml
fahéj 2 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
alma 2 nagy db
cukor 0.5 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert