Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia - almatorta

Francia - almatorta
Francia - almatorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény most nem a megszokott almás torta - kicsit különlegesebb számomra. Igaz, csak egyszer készítettem el, de ettől függetlenül nekem bevált.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután apránként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve tésztává gyúrjuk.
  2. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kivajazott formába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük.
  4. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve, még 25 percig sütjük.
  5. A már kihűlt tortát porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 460
elküldve: 5
receptkönyvben: 195
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatorta sült tejfölös tetővel, almás pite franciásan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.variam
t.variam Sun, 2014-10-26 19:55

Elkészítettem a tortát, bár kétségekkel kezdtem hozzá, mert a tésztát először nem tudtam értelmezni. Azt írtad ugyanis, hogy "gyúrjuk". Nos, bárhogy nézed is, ezt gyúrni nem lehet. Megcsináltam azért, mert a franciák esetében sok furcsaságot tapasztaltam már, és nagyon örülök, hogy legyőztem a kétségeimet, mert egy nagyon finom, könnyed süti lett a végeredmény. Nem volt elég időm, így a tetején kicsit pudingszerű maradt a keverék, de szerintem így lett a tökéletes. Szóval, ez a recept az egyszerű ám annál nagyszerűbb kategória.

444
vaj 7.5 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 4 db
finomliszt 10 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
sütőpor 1 tk
alma 75 dkg
tejföl 1.5 dl
porcukor 1 ek