Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia bagett csirkemellel

Francia bagett csirkemellel
Francia bagett csirkemellel
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két gyerek, kétféle kaja, egy kirándulás. Világos, ha lehetőség adódik, a gyerekek azonnal szeretnének eltérő, illetőleg egyedi igényeiknek megfelelő szendvicset választani. Miután kirándulni készültünk, ezen a nüanszon nem múlhatott a hangulat, így fiam választása szerint készült ez a szendvics recept. Amúgy magam is gratuláltam Neki, igazán jól sikerült, és valóban ízletes. Hamarabb elkészül, mint a recept írása...:P 

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A majonézhez

ajánlat

Ha valami másra vágyunk, mint a megszokott, érdemes kipróbálni ezt a receptet. Kiegészíthetjük még tetszés szerinti sajtszeletekkel, pestoval, egyéb friss zöldségekkel. A lehetőségek tárháza végtelen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot, majd a csirkemelleket pirítsuk meg nagylángon, aranybarnára. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a melleket a serpenyővel együtt sütőbe.
  2. Készítsünk majonézt: a tojássárgát keverjük el a mustárral, adjunk hozzá kevés cukrot, majd lassan, csepegtetve adjuk hozzá állandó keverés mellett az olajat. Ha kész, ízesítsük kevés sóval, illetve zúzott fokhagymával.
  3. Készítsük elő a zöldségeket: megmosást követően a salátalevelek torzsás részét távolítsuk el, a paradicsomokat szeleteljük, az ecetes uborkákat hosszanti irányban szeleteljük fel.
  4. A szelet szalonnákat egy kisebb serpenyőben gyorsan pirítsuk meg.
  5. Az elkészült csirkemelleket tegyük vágódeszkára, majd egy éles késsel rézsutosan szeleteljük fel vékonyan.
  6. A zsemléket vágjuk félbe, majd kenjük meg a majonézzel. Fektessük rá a salátalevelet (ha nagy a levél, darabolhatjuk, majd osszuk el), majd a szeletelt csirke következik. A hús tetejére fektessünk paradicsom és uborkaszeleteket, majd a sült szalonnát, végül zárjuk le a zsemle másik felével.
  7. Tálalhatjuk frissen azonnal, de elcsomagolva is tökéletes, akár órákkal később is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 084
elküldve: 3
receptkönyvben: 245
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szendvicsgyűjtemény 2.: Korika szendvicse, csirkemelles bagett, bagett csirkével és salátával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

904
bagett 400 g
csirkemell filé 45 dkg
csemegeuborka 4 db
tokaszalonna 8 dkg
salátalevél 4 db
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
tojássárgája 1 db
mustár 1 ek
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint