Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia croissant perec konyhájából

Francia croissant perec konyhájából
Francia croissant perec konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bretagne-i nyaralásunk alatt mindig friss croissant-t ettünk reggelire, ami az itthon kaphatóhoz nem is hasonlítható. Ezt a receptet egy szakácskönyvben találtam, és bár fenntartásaim voltak, de nagy meglepetésünkre teljesen olyan ízű, mint a franciaországi. Bár időigényes, mondhatom, hogy megéri a befektetett energiát. A recept 24 db-ra vonatkozik.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Megkenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Oldjuk fel az élesztőt a víz kétharmadában. Keverjük bele a lisztbe a sót, a cukrot, a puha vajat, a tejport és a feloldott élesztőt. Gyúrjuk össze. Ha a tészta túl kemény, adjuk hozzá a megmaradt vizet. Pihentessük a tésztát szobahőmérsékleten 1 óráig.
  2. Dagasszuk át a tésztát, majd hűtőben pihentessük 1 óra hosszat. Ezután ismét dagasszuk át, és fél órára rakjuk mélyhűtőbe.
  3. Nyújtsuk a tésztát olyan téglalappá, amely háromszor olyan hosszú, mint amilyen széles. A kemény vajat gyúrjuk addig, amíg meglágyul és helyezzük a tészta alsó szélére. Tenyerünkkel addig nyomkodjuk, amíg a téglalap kétharmadát befedjük vele.
  4. Hajtogassuk úgy a tésztát, hogy először a vajazatlan felső harmadát hajtjuk le, majd erre kerül az alsó harmada. A hajtogatott tésztát csomagoljuk folpackba. Pihentessük 30 percig a mélyhűtőben, majd 1 óráig a hűtőben.
  5. Nyújtsuk ki a tésztát ugyanolyan téglalappá, mint az előbb és ugyanúgy hajtogassuk háromba, csomagoljuk folpackba, pihentessük 30 percig a mélyhűtőben, majd 1 óráig a hűtőben.
  6. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra, és vágjunk belőle háromszögeket (ha ragaszkodunk az eredetihez: 20 cm magas és 12 cm-es alapú kell).
  7. A formázáshoz tegyünk magunk elé egy háromszöget úgy, hogy a talpa legyen felénk, és csavarjuk fel. A croissant-okat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és szobahőmérsékleten kelesszük 2 órát.
  8. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra (gáz: 8-as fokozat). A croissant-okat kenjük meg a felvert tojással, tegyük be a sütőbe, és csökkentsük a hőmérsékletet 190 °C-ra (gáz: 5-ös fokozat), és süssük 20 percig.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 141
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

perec14

Mióta szakács: 2014.01.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: croissant
hasonló kategóriák: perec, édes leveles, buci, bagel, pita, burek, hamburger-buci, briós, zsemle, kifli

egyéb elnevezések

Igazi francia croissant, croissant, vajas péksütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
friss élesztő 12 g
víz 200 ml
rétesliszt 600 g
12 g
porcukor 75 g
vaj 35 g
vaj 325 g
tejpor 15 g
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
1 csipet