Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia farmerkenyér

Francia farmerkenyér
Francia farmerkenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit magas lett a kenyér, mert egy nagyobb fazékba tettem oda, és úgy megnőtt, majdnem olyan lett, mint egy panettone. Egy kenyeres könyvben találtam. Nem pont ilyen volt a recept, de az nem derült ki számomra, miért francia és miért farmer.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt.
  2. Ha megkelt, hozzáadjuk az összes anyagot és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet 40 percig kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kerek cipót formálunk belőle, fél órát újra kelesztjük.
  4. 200 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 623
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehér kenyér, farmerkenyér, francia fehér kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-08-28 08:44

Kedves Évi!
Tagadhatatlan, hogy a legkedvesebb ténykedésem a konyhában a kenyérsütés. 11 éve sütök kenyeret otthon. Számtalan receptet elkészítettem. Soha nem tartottam tőle, hogy nem sikerül, mai napig a leolcsózott, nevesincs kenyérsütőmmel dagasztom a kenyeret. Mondhatom, hogy nagyon sok sikert és örömet okozott a kenyér és kelt tészta sütése. (Kivéve, mikor a barátnőmet szerettem volna meglepni egy kaláccsal, és bedöglött a porélesztőm.) Szóval száz szónak is egy a vége, való igaz, csak a szeretettel készített kenyér lesz szép és jó. Ez nagyon fontos, a legfontosabb. Szép napot! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-27 21:37

Kedves Évi néni!
Nekem viszont az derült ki, hogy nagyon szereted a kenyeret elkészíteni, ami fő, tudod is, és amiket eddig utána a receptjeid alapján elkészítettem, nekem is sikerültek, tehát tudsz valamit!!! :-O
Valami titkot a házi kenyérről, amit a nagyik-dédik, szívvel-lélekkel, és izzadtságos munkával, és nem kevésbé fontos dolog: szeretettel dagasztottak, - hogy francia vagy farmer vagy mindkettő, akkor is mindenképp guszta, el fogom készíteni ezt a finomságot is, köszönöm.
Éva-Anyóca

546
öregtészta 20 dkg
víz 1 dl
élesztő 3 dkg
kenyérliszt BL80 60 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 2.5 dl
méz 1 ek
1 ek