Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia fokhagymakrémleves kenyérchipsszel

Francia fokhagymakrémleves kenyérchipsszel
Francia fokhagymakrémleves kenyérchipsszel
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még hidegen is isteni finom...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, én először féltem az elkészítésétől, de ma már főként a kisfiam kedvence lett...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint megolvasztjuk, a felkarikázott hagymakarikákat megfonnyasztjuk benne, majd a fokhagymát is belereszeljük.
  2. Liszttel megszórjuk, összekeverjük, majd egy kis vízzel felhigítjuk (kb. 1 dl).
  3. Beledobunk 1 húsleves kockát, belekeverjük a tejfölt, a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, és felengedjük vízzel.
  4. Még 15 percet lassú tűzön főzzük, majd lehúzva a tűzről, óvatosan botturmix-szal összeturmixoljuk.
  5. Reszelt sajttal és a kenyérchips-szel tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 635
elküldve: 7
receptkönyvben: 296
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Vandre

Mióta szakács: 2012.05.16.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes krémleves, hagymakrémleves, fokhagymakrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tina18
tina18 Mon, 2012-07-02 10:14

Nemrég elkészítettem ezt a levest és mindenkinek ízlett, köszönöm a receptet. :)

439
vöröshagyma 3 nagy fej
újhagyma 3 db
fokhagyma 2 gerezd
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
víz 2 l
margarin 3 ek
kenyér 4 szelet
trappista sajt 10 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 1 ek