Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia hagymaleves Capucine konyhájából

Francia hagymaleves Capucine konyhájából
Francia hagymaleves Capucine konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legutóbbi Szegedre való vonatozásom eredménye, ugyanis az Intercity újságjában akadtam erre a receptre. Nem volt nálam semmi íróeszköz, így amennyire emlékeztem, annyi van a levesben is. A füstölt sajt főzés közben jutott eszembe, jól illik hozzá. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk fel a hagymákat, és lassú tűzön fonnyasszuk a zsiradékon. Törjünk rá borsot, sózzuk meg, reszeljünk rá a szerecsendióból. Öntsük fel a fehérborral, majd fokozatosan öntsük fel az alaplével.
  2. Miután ezzel kész vagyunk, reszeljük bele a sajt felét. Forraljuk fel és főzzük, közben adjuk hozzá a tejszínt.
  3. Végül vegyük le a tűzről, és botmixerrel dolgozzuk össze, hogy ne maradjanak darabok benne. Tálaláskor a tetejét tört borssal és reszelt sajttal díszítsük, készítsünk hozzá pirítóst vagy croissant.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 901
elküldve: 4
receptkönyvben: 113
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves franciásan, fehérboros hagymaleves, hagymás leves füstölt sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

229
alaplé 1 l
vöröshagyma 3 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
füstölt sajt 10 dkg