Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Világkonyha című szakácskönyvben olvastam ezt a receptet, és miután először elkészítettem, a családom újra és újra kérte az ismétlést. Nagyon gyorsan elkészül, és most már én is tudom, hogy miért olyan büszkék erre a levesükre a franciák!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban felforraljuk a vizet, beletesszük a húsleveskockát, a sót és a babérlevelet.  
  2. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a hagymaszeleteket 8-10 perc alatt addig sütjük benne, amíg világosbarna nem lesz.
  3. Hozzákeverjük a lisztet, és lassú tűzön még egy percig sütjük, miközben folyamatosan kevergetjük.
  4. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, és fokozatosan hozzákeverjük a forró leves egy részét. (Néhány szedőkanálnyit.)
  5. A besűrűsödött hagymás keveréket hozzáadjuk a többi leveshez, és még 20-30 percig főzzük, hogy a hagyma megpuhuljon.
  6. Ha elkészült, kivesszük belőle a babérlevelet.
  7. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, a tetejére rárakjuk a sajtdarabokat, és forrón tálaljuk a levessel együtt.
  8. Begyűjtjük a dicséreteket a családtagoktól.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 57 967
elküldve: 19
receptkönyvben: 363
elkészítve: 49/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves, vöröshagymaleves, hagymaleves sajtos pirítóssal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dogcsi
dogcsi Tue, 2016-02-02 20:45

Nagyon finom, köszönöm a receptet! Már nem egyszer készítettem, családom nagy örömére :)

bjk
Bjkata / bjk Wed, 2016-02-03 18:51

Kedves Dogcsi!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik! Nekünk is az egyik kedvencünk!
Üdv.:
Kata

370
vaj 5 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
finomliszt 2 evőkanál
víz 1.5 l
babérlevél 1 db
leveskocka 1 db
0.5 ek
bors 1 csipet
kenyér 4 szelet
lapkasajt 4 db
napraforgó olaj 1 ek