Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia hagymaleves SPAR konyhájából

Francia hagymaleves SPAR konyhájából
Francia hagymaleves SPAR konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, lágyan fűszeres leves, ami pillanatok alatt felmelegít.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az olajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a félkarikára vágott vörös- és póréhagymát. Tegyünk bele ízlés szerinti sót, és 15 percig, kis lángon pároljuk fedő alatt.
  2. Ha a hagyma már kezd összeesni, vegyük le a fedőt, és alacsony lángon pároljuk tovább 30-40 percig, közben időnként kavargassuk meg.
  3. Amikor már a hagyma aranybarna, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a fehér borsot, szerecsendiót és kakukkfüvet, keverjük el, és kanalazzuk bele a lisztet. Ezzel pirítjuk néhány percig, majd öntsük fel a borral, majd ha feloldott kissé a lisztet, mehet bele a leveskockából készült alaplé.
  4. Ezután 10 percig főzzük, majd a sajtos pirítósokkal tálaljuk. A sajtos pirítósokhoz kenjük meg a kenyerek mindkét oldalát vajjal, majd az egyik felüket szóljuk meg reszelt sajttal.
  5. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 190 fokon 8-10 perc alatt pirítsuk meg.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 079
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia leves, hagymás leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361
vaj 3 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 5 közepes db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 3 szál
fehérbor 1.5 dl
leveskocka 1 db
finomliszt 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bagett 4 szelet
vaj 2 ek
sajt 5 dkg
víz 5 dl