Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia hagymatorta

Francia hagymatorta
Francia hagymatorta
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy francia szakácskönyvben találtam, nagyon kedvünkre való! Friss salátával körítve tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Nagyon omlós tészta, és mivel nincs benne semmi húzóanyag, ne számítsunk arra, hogy túl magas lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, majd összegyúrjuk a tésztát, és egy nejlonzacskóban minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük, ha a hűtési idő letelt, kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy kb. 2 cm pereme is legyen.
  3. Majd visszatesszük a hűtőbe kb. 15-20 percre. (Néha nem könnyű vele dolgozni, mert szakad, de nyugodtan toldhatjuk-foldhatjuk, nem látszik majd rajta.)
  4. Az újabb hűtés után sütőpapírt terítünk a tésztára, amire egyenletesen szárazbabot, csicseriborsót vagy sütő kerámia gyöngyöt terítünk, és így sütjük kb. 20 percig. (Erre azért van szükség, hogy ne púposodjon fel a tészta közepe.)
  5. Majd lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 10 percig így sütjük.

Töltelék

  1. Amíg a tészta sül, elkészítjük a hagymás tölteléket. A vajat az olajjal együtt felhevítjük, és a vékonyra karikázott hagymát hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél óráig pároljuk, puhítjuk, de nem pirítjuk.
  2. Külön tálba felütjük a 2 tojást, villával felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, befűszerezzük. A fűszereknél legjobb, ha mindegyiket frissen őröljük, ill. a szerecsendiót reszeljük. Ha épp van újhagymánk, annak zöldjéből is beleszelhetünk.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, a sütőpapírral együtt a szárazbabot levesszük róla. A főtt hagymát a megsült tésztára tesszük, és a tojásos-tejszínes keveréket a tetejére öntjük.
  4. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen-hidegen tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 851
elküldve: 2
receptkönyvben: 133
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás pite, francia hagymás pite, tejszínes-hagymás lepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2015-02-09 02:44

Annyi kérdésem lenne, hogy ha mi benne a zöld? Mert az alapanyagok alapján semmi nem lehetne az. Előre is köszi a választ!

876
finomliszt 25 dkg
vaj 17.5 dkg
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
fehér hagyma 5 nagy db
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
főzőtejszín 2 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint