Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia kenyér

Francia kenyér
Francia kenyér
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Palócprovence receptje alapján sütöttem. Finom pihe-puha kenyérbél, aranybarna, omlós héjban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a fenti sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, dagasztás-kelesztés programot választjuk.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk. Két hosszúkás bagettet formázunk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Tetejüket bevagdossuk. Meleg helyen, letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. Előmelegített sütőben, 190°C-on szép világos aranybarnára sütjük a kenyereket.
  4. Rácson hagyjuk hűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 44 243
elküldve: 12
receptkönyvben: 829
elkészítve: 19/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

bagett, bagette

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

suzysmile
suzysmile Thu, 2013-08-29 12:22

Nagyon finom szinte kalácsszerű ezért lekvárral ettem!
Isteni :)

Kikikukta
Kikikukta Tue, 2012-08-28 16:57

Ma készítettem el először ezt a receptet, és most dagasztottam először, nagyon finom lett a kenyér :)
Semmin nem változtattam, csak egy kis egész köménymagot szórtam a tetejére.
Az öcsém is azt mondta, hogy 10-10 s a kenyér, biztos, hogy nem utoljára sütöttem meg a kenyérkét :) Ja én nem két bagettet sütöttem, hanem egy cipót formáztam a tésztából :)
Köszönöm a receptet!

Skiara
Skiara Sat, 2012-08-25 20:15

Szia! Először is köszi a receptet. Mindent a leírtak szerint csináltam, kivéve egyet: a cukrot feleztem. Megsütöttem és frissen valami mennyei. Ropogós, könnyű, nem lehet abbahagyni. Azonban másnap már nem jó az állaga, esik szét darabokra, morzsálódik. Kár érte.

csahebo
csahebo Thu, 2012-05-17 15:20

Tökéletes recept! Tegnap készítettem a fenti leírás betartásával. Nem változtattam semmit. Isteni finom, nem morzsálódik, nem szárad ki. Felvettem a családi receptek közé! Köszönöm!
Ui: a cukormennyiség sem gáz. Mi májkrémmel ettük tegnap, nem zavaró az íze.

vhritus
vhritus Mon, 2012-02-27 21:23

Kedves Szintia!
Most hűlnek a csodaszép kenyerek, de azért az egyik sarkát már meg kellett kóstolnom frissiben olyan jó illata volt.
Persze nekem mindig variálnom kell, úgyhogy lekentem tojással, ami szerintem kár volt, mert így puha lett a kérge nem ropogós, de a férjem szemében ez nem biztos, hogy hátrány. És friss élesztővel csináltam, amiből bőven elég 12 gramm, így is óriásira kelt (bagetteket formáztam és jókora veknik kerültek elő a sütőből...). Ja és fele finomliszt, fele rétesliszt kombinációból sütöttem. Én a sima fehér kenyeret is mindig réteslisztből sütöm, úgy mi jobban szeretjük, érdemes kipróbálni.
Életem első nosalty-hozzáaszólása kicsit hosszúra nyúlt... Egy szó mint száz, köszönöm a receptet!
Rita

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Wed, 2012-02-15 20:35

Bocsánat hogy ennyit írok, de még valamit muszáj!
A szomszédunkban egy afrikai pár lakik. Amikor megérezték az illatát, kértek 2 kis bucit hogy megkóstolhassák. Imádták! Már a receptet is elkérték! Szóval terjesztem az igét..

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sat, 2012-02-25 14:33

Még egy jó tanács: a megmaradt szárazabb darabokból ne próbáljatok meg mákosgubát készíteni. Az íze isteni lesz, viszont taszítja a tejet :D Egyszerűen úszkálnak a darabok a tej tetején..

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Wed, 2012-02-15 19:55

Megsütöttem! Az íze isteni! Nagyon egyszerű megcsinálni és tényleg fantasztikus lesz a végeredmény! Az egyetlen gond, hogy az enyém nem kelt meg szépen és kicsit tömör lett. Ez gondolom a hidegnek köszöhető, mert az egyetlen meleg hely amit találtam a lakásban az a radiátor volt, de afölött meg ugye ott az ablak... De a recept fantasztikus, köszönöm!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Wed, 2012-02-15 15:24

Most fogok nekiállni, de néhány technikai kérdésem volna. Mennyi ideig kell sütni? Mennyi ideig kell keleszteni/gyúrni ha kézzel csinálom? Lehet sütni légkeveréses sütőben vagy akkor kiszárad? (nem tudok máshogy, valami furcsa tűzhelyem van, amin csak légkeveréses mód van..) Sütés közben mennyire nőnek meg? (zsemléket-kis bucikat szeretnék sütni.. mennyi helyet hagyjak közöttük?)

dobosi
dobosi Tue, 2011-11-29 15:18

Sokadik alkalommal készítem el, egyszerűen nem lehet elrontani.
Igazán köszönöm a receptet.

Mendyke
Mendyke Fri, 2011-08-26 12:17

Én is elkészítettem a kenyeret, csak ajánlani tudom másoknak is. Tényleg pihe-puha, nagyon finom. Biztosan többször elkészítem majd. Köszi a receptet :)

dobosi
dobosi Wed, 2011-05-11 10:38

Elkészítettem kenyeret, pillanatok alatt összeállt a tészta. Kelestés után öröm volt látni milyen szép puha anyag lett belőle.
Kisütve isteni finom lett a családnak nagyon ízlett.
Én annyiban változtattam, hogy csak egy kanál cukrot tettem bele és friss élesztőt használtam.
Szintia GRATULÁLOK

vke
vke Sat, 2011-04-16 19:49

Most hül a két bagettem:-) Megkentem tojással a tetejét, az egyekei megszórtam szezámmaggal, a másikat durva sószemcsékkel:-) Gyönyörűek! Alig várom, hogy szeletelhessem! Köszönöm areceptet!

papp73
papp73 Wed, 2011-03-23 16:02

Én is megsütöttem, csak én kicsit "megreformáltam", teljes kiörlésű rozsliszt és teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt keverékével (kicsit kevesebb kb 450 gramm liszttel, mert a teljes kiörlésű jobban szívja a folyadékot, valamint friss élesztőt használtam)... nagyon finom lett, az első olyan reformkenyerem azaz bagettem, ami kifejezetten finom!!:)) A cukor kelle bele, az teszi igazi pikáns ízűvé szerintem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-12 13:19

Megsütöttem. Nagyon finom, de én féltem a cukor mennyiségétől és végül csak a felét tettem bele. Kisebb bagetteket formáztam, így tízóraira tudtam csomagolni a gyerekeknek. Köszönöm a receptet.

(Épp most készül a héten a második adag.)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Tue, 2011-01-04 02:23

Kedves Bendzso!

Talán már meg is sütötted a bagetteket, de azért leírom,
jól gondolod: dupla adaghoz 7 g élesztő szükséges!;)

Szintia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 10:44

Köszönöm, Szintia!

Végül nem sütöttem meg szilveszterre, mert kicsit besokalltam a grissinikből, de ki fogom próbálni mindenképpen.

Hoborc
Hoborc Sat, 2010-12-25 22:57

Sziasztok, megsütöttem. Jó lett, de még keresem tovább a még jobb receptet. Másnapra maradt egy kicsi, annak már nem volt jó az állaga. Függők sem lettünk tőle, egynek jó volt. Köszi a receptet.

onyxnomi
onyxnomi Sat, 2010-09-04 13:32

Szia! Én gépben sütöttem meg a 2-es programon és nagyon finom lett. Köszi a receptet:)

OLIV
OLIV Wed, 2012-09-05 08:36

Szia!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a hsz-edre, mert így tökéletesre sikeredett a kenyér, ezáltal az eddig sütöttek közül a leglazább és legtovább elálló lett.
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat. Üdv. - Olivia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-28 22:05

Szia!
azt szeretném megkérdezni tőled,hogy a tk,illetve ek méréseket a géphez adott mérővel méred ki?
köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 09:40

Kedves Manna!

Szeretném megsütni a bagettet, de kicsit megkeveredtem az élesztő mennyiségét illetően. A receptben fél csomag szárított élesztő szerepel. 1 csomag szárított élesztő 7 gramm, vagyis annak a fele kell, nem? Akkor kell a 7 gramm, ha dupla adagban készül a bagett. (A 7 gramm szárított élesztő 25 g friss élesztőnek felel meg.) Vagy rosszul gondolom?

ibachaba
Eötvös Csaba / ibachaba Sun, 2010-06-13 14:49

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy a fél csomag száírított élesztő az 7 g-nak felel meg, vagy még ennek kell a felét venni? Köszi a választ előre is!

ibachaba

eftepe
eftepe Mon, 2010-04-26 10:45

Kipróbáltam és rögtön függő lettem (és a családom körében népszerű) Nagyon szépen köszönöm a receptet.

Angel1241
Angel / Angel1241 Thu, 2010-04-01 18:08

Szia Szintia!
Ezt is megsütöttem, még nem kóstoltam meg, mert hűl, de már az illatán érzem, hogy a család ölni fog érte! :) Én azért forró vízzel lekentem, de ki fogom próbálni legközelebb úgy, hogy ezt a lépést elhagyom. Köszönet a receptért! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-04 22:52

Én is szívesen kipróbálnám, de azt kérdezném, hogy a két evőkanál cukortól nem lesz édes? Köszi előre is a választ! :-)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Fri, 2010-03-05 00:16

Kedves Iza!
Bizony egy picit édes lesz, nekem éppen ezért ízlik annyira! Ha ódzkodsz tőle, csökkentsd a cukor mennyiségét ízlésed szerint vagy egyszerűen hagyd el!;)
Szintia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-01 10:26

Kedves Szintia! Nagyon nagyon finom lett, a gyerekeim csak úgy falták :-)) Köszönöm szépen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-28 16:45

Köszönöm, a gyors választ, megírom majd, hogy milyenre sikerült.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-28 15:02

Szia! Nagyon jónak tűnik a recept, szeretném kipróbálni, egy kérdésem van. A tetejét nem kell lekenni semmivel?

fejos38
fejos38 Mon, 2010-01-25 12:20

én is elkészitettem és nagyon izlet a családomnak. köszi

vinczehajnika
vinczehajnika Fri, 2009-09-25 09:44

Sziasztok!

Mióta megtaláltam ezt a receptet, nem is csinálok mást, csak francia kenyerert.
Sima baguettet, virslis baguettet, zsemléket.
Szóval csak ajánlani tudom!
Köszönöm a receptet!
üdv.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Fri, 2009-09-25 09:49

Kedves Hajni!

Én is függő lettem, a családom is nagyon szereti ezt a kenyeret!
Örülök, hogy Neked is ennyire ízlik!
Szintia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-06-16 18:22

Ezt meg lehet csinálni kenyérsütőgép nélkül is ? Akkor is csak megkelesztem, majd bedagasztom?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-06-16 18:22

Ezt meg lehet csinálni kenyérsütőgép nélkül is ? Akkor is csak megkelesztem, majd bedagasztom?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-05-30 10:40

Nagyon jól néz ki. El fogom késziteni, de én hozzászoktam a rendes élsztőhöz, ezért a fél csomag száritott az mennyi friss élsztőnek felel meg?

570
tej 3 dl
vaj 2 ek
1 tk
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 0.5 tasak
cukor 2 ek