Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia kifli reggelire

Francia kifli reggelire
Francia kifli reggelire
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam több hasonló receptet, amelyekből életre kel ez is, isteni illata van, nagyon finom, egészséges, tartalmas reggeli a családnak! Többféle variációban is elkészíthető, natúr, sonkás-sajtos, medvehagymás, pudingos...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Reggelire, frissen-forrón az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk enyhén cukrozott, langyos tejben. A hideg margarint nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet átszitáljuk, sózzuk-cukrozzuk attól függően, ki milyen kiflit szeretne, majd a közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel, és ebbe mehet egy tojás, a tejföl, az élesztő. (Ennél a kiflinél én trappista sajtot is tettem a tésztába.) Homogén tésztává gyúrjuk a hozzávalókat, majd félretesszük egy órára, hogy a kétszeresére keljen.
  3. A kész kelt tésztát hat részre osztjuk, mindegyiket vékonyra, kör alakúra gyúrjuk (olyan lesz, mint 6 db palacsinta), és úgy egymásra rétegezzük őket, hogy két tésztalap közé egyenletesen elosztott reszelt margarin kerüljön. A legutolsóra már nem kell margarin (ekkor már úgy néz ki a tésztánk, mint egy palacsintatorta).
  4. A rétegezett tésztát 3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket vagy betöltve (édesen vagy sósan) vagy natúr feltekerjük kifliformára, és mehet a sütőpapíros tepsire.
  5. Tetején megkenjük tojással, megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal, majd légkeveréses módon 180 fokon 30 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
  6. Az sem baj, ha a megformázott kifliket tepsistől éjszakára a hűtőbe tesszük, majd reggel már csak kenni, és sütőbe rakni kell.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 089
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: zsemle, perec, bagel, pita, burek, hamburger-buci, briós, croissant, buci, édes leveles

egyéb elnevezések

sajtos kifli, péksütemény, kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

436
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
finomliszt 20 dkg
tej 1 dl
tejföl 1 dl
cukor 2 ek
1 csipet
élesztő 3 dkg
tojás 2 db
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 5 dkg
margarin 15 dkg