Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krémes Olgitól

Francia krémes Olgitól
Francia krémes Olgitól
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősömnél ettem először, azóta már sokszor elkészítettem. Nem olcsó, de nagyon finom!

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, utóbbit kemény habbá verjük.
  2. A piskóta hozzávalóit habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások felvert habját, és megsütjük.
  3. Amíg sül, addig a krémhez a tojásfehérjét a 10 dkg porcukkorral kemény habbá verjük. 4 dl vizet 10 dkg porcukorral felteszünk főni.
  4. Közben a pudingot, és a vaníliás cukrot 1 dl vízzel simára keverjük. Ha forr a víz a cukorral, akkor hozzáadjuk, és pár perc alatt jó sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről. Még ebbe a forró krémbe apránként belekeverjük a keményre felvert tojás habját, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  5. A piskótát lapjára kettévágjuk, és az egyik felét visszatesszük a tepsibe. A másik felét 15 egyenlő kockákra vágjuk. A tepsibe lévő piskótára rákenjük a krémet.
  6. A tejszínt kevés cukkorrral keményre felverjük. Ha kihűlt a krém, egyenletesen rákenjük a tejszínhabot.
  7. A kockára vágott piskótát visszatesszük a krémre. Ezután elkészítjük a csokimázat, és rásimítjuk a kockákra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x22x5 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 658
elküldve: 3
receptkönyvben: 193
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

franciakrémes, habos-krémes kocka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bbeáta
Bbeáta Sun, 2011-12-25 15:55

Szia Olgi,elkészitettem a sütit most Karácsonyra. Nagyon fincsi és nem csömölős :) Köszi a receptet. Boldog Karácsonyt!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sun, 2011-12-25 23:43

Szia Beáta!Örülök,hogy ezt választottad!Köszönöm,nektek is szép és boldog ünnepet kívánok!Üdv:Olgi

884
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojásfehérje 6 db
vaníliás pudingpor 3 csomag
vaníliás cukor 3 csomag
víz 5 dl
porcukor 20 dkg
habtejszín 500 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 10 dkg
tej 4 ek