Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krumplileves

Francia krumplileves
Francia krumplileves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc levesem. Mindig ígérgettem Eszternek, hogy egyszer megcsinálom, de aztán valahogy sosem jutottam el idáig. Most végre megembereltem magam és megleptem vele...Szerintem ízlett neki.
Ez mondjuk valószínű, mert segített felrakni és magyarul megírni a receptet. (Most is itt vigyorog.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és a felovasztott vajon megpirítjuk.
  2. Rádobjuk a felkockázott krumplit és almát, a borsokat, a sherry-t és 5-10 percig dinszteljük ezt is.
  3. Felöntjük az alaplével és 20 percig - a krumpli puhulásáig főzzük.
  4. Botmixerrel pürésítjük annyira, amennyire szeretnénk, majd beleöntjük a tejszínt is.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Kockára vágott és megpirított szalonnakockákkal valamint petrezselyemmel megszórva tálaljuk. (No igen. Mindkettő lemaradt. Biztos a lámpaláz.)
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 55 933
elküldve: 7
receptkönyvben: 788
elkészítve: 26/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrobloggerférj

Mióta szakács: 2010.10.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sherrys-almás krumplileves

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Tue, 2013-02-12 22:08

1,3 dl zöldségalaplé? Gondolom, liter akar lenni. A hétvégén kipróbálom, nagyon ígéretes recept.

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-10-24 09:49

Igen ő nagyon szeret főzni.Nosalty betegséget kapott.Nekem pedig időpontot kell kérnem a saját konyhámba.Biztosan neked is van még a repertoárban jó sok recept.Oszd meg velünk.Jó főzést.Üdv:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-10-10 19:58

Kedves Gasztroblogger férj!
Remek ez a leves!
Nagyon örülök hogy már a férjek is kedvet kaptak a nosalty-hoz.
Az én párom is itt van.
Ez tényleg fertőző.
Várjuk a receptjeidet.Üdv:Bogi

Achi H.
Gasztrobloggerférj / Achi H. Sat, 2010-10-23 22:01

Lattam hogy a gasztroblogger férjed messze szorgalmasabb mint én. De idönként szeretnék publikalni recepteket majd én is.
Üdv,
Achi

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-10-09 22:23

Szép a kép, jó a recept, gratulálok! Hasonlóan szoktam krumplilevest csinálni, de almával még nem, ki fogom próbálni. Köszönöm!

Achi H.
Gasztrobloggerférj / Achi H. Sat, 2010-10-23 21:54

Köszonöm szépen. Ez az egyik kevenc levesem - különösen mert az Eszter segítsége nélkül csinaltam. Az azonban nehéz volt mert mindig segítení akar.
Üdv, Achi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-10-09 21:24

The ingredients of the soup are very nice, we have to try it! aaa...and any chili...maybe? What do you think? :))) Mr Smith

Achi H.
Gasztrobloggerférj / Achi H. Sat, 2010-10-23 21:47

Dear Mr. Smith,
I never thought of trying it with chili, but people say (I won't say who) that you try virtually everything with chili. Next time I eat this soup, I will dedicate a spoonful to you - with a hint of chili.
Achi

657
burgonya 50 dkg
alma 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
habtejszín 2 dl
zöldség alaplé 1.3 dl
vaj 5 dkg
zöldbors 2 teáskanál
rózsabors 2 teáskanál
sherry 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 25 dkg